Http szervert fejleszt, és kizárólag erősen backend megoldásokkal foglalkozik, tehát kicsi devops is (aws, google cloud, docker), fejlesztésben pedig csak rest api-ig csinálja meg a dolgokat, amiket bármilyen kliens hívogathat (mobil, desktop app, weblap). Tehát munkája igazából nem egy weboldalhoz köthető, de ettől még tartozik a backendhez frontend, amit egy másik ember csinál.
2022. szept. 13. 12:58
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez a munkakör is webfejlesztőnek minősül
Ez nem webfejlesztés, leírom kommentben, hogy szerintem hova lehetne sorolni
12 szavazat
1/6 anonim válasza:
szokás azt is mondani, hogy "backend fejlesztő", de lényegében teljesen mindegy a megnevezés szerintem
2022. szept. 13. 13:11
2/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor mindenki webfejlesztő, aki olyan programot csinál, amit el lehet érni a webről valamilyen api-n keresztül?
2022. szept. 13. 13:55
3/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Attól függ, pontosan mit csinál. Attól, hogy a felület web, még lehet az illető bármi. Mi is alapvetően webre fejlesztünk, hivatalosan cloud data engineer vagyok 🤷🏻♀️
2022. szept. 13. 17:45
4/6 zozo256 válasza:
Szerintem legyen az a webfejlesztő definíció szerint, aki olyan programot ír, aminek futása során az address space-ében legalább egyszer valamikor megjelenik vagy egy HTTP request vagy egy HTTP response. Ennyi. Szóval a fent kérdezett személy az webfejlesztő.
2022. szept. 14. 00:14
5/6 anonim válasza:
#4 szóval mindenki aki nem full offline programot fejleszt? Lol
Én a munkádat kérdező nem mondanám webfejlesztőnek. Azok a webfejlesztők akik magával a WEBoldallal foglalkoznak. Vagy az oldal frontend részét vagy pedig a közvetlenül mögötte álló logikát azaz gombok mit queryzzenek, módosítsanak stb.
Ugyan úgy ahogy egy android vagy ios app fejlesztő is egy disztinkt kategória akármennyire is hsonló a munka egy webfejlesztőhöz.
Ha minden ami foglalkozik http requestekkel azt webfejlesztésnek mondanánk akkor kb még az AI és algoritmusfejlesztés is belemenne ebbe ami egy full más terület
2022. szept. 14. 09:15
6/6 zozo256 válasza:
Hát jó kérdés, elég nehéz elkülöníteni ezeket a dolgokat szerintem. Amikor azt mondják, hogy "webfejlesztő", akkor általában azt az emberek a HTTP protokollal asszociálják. Ez alapján, aki ír egy olyan programot, ami nem offline, de nem HTTP-n kommunikál, akkor az pl. nem webfejlesztő.
Az hogy egy HTTP-szerver mit ad vissza, az sztem tökmindegy, nem attól lesz valaki webfejlesztő, mert ő olyan kódot ír, ami HTML-t dob vissza nem pedig JSON-t.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!