Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van itt fullstack webfejlesztö...

Van itt fullstack webfejlesztö ? Lenne pár kérdésem.

Figyelt kérdés

Elöször is szia és köszönöm értékes kommentedet.

Szeretnék adatbankot választani egy Angular Webapphoz és nemtudom van-e valamilyen összeférhetetlenség a programok között...

Azure Webszerverre szeretném kipostolni az Appot ami egy SQLite adatbankkal dolgozna az adatokkal.

Olyan kérdéseim merültek fel hogy SQLite csak Appon belől tud mőködni és az nem e gond hogy nem kőlön kerülnek a webszerverre ?

Milyen fejlesztési normák vannak esetleg amiket érdemes betartani ?

Köszönöm

2021. szept. 9. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Először is tisztázzunk valamit: mi az, hogy Azura web szerver? Az Azure egy felhőalapú szolgáltatás. Ha az ő szolgáltatásukon keresztül szeretnél hostolni valamit, az egy teljesen más kérdés, mint az, hogy te akarod a stackedet összeállítani.

Web szerverek: Apache - nGinx.

Mi az, hogy Sqlite adatbank csak az appon belül tud működni?

A kérdésedből ítélve, szerintem nem egészen tudod mit szeretnél. Technológiáktól viszonylag függetlenül a következő dolgokra lesz szükséged:

- egy tárhely ssh eléréssel ahová telepíteni tudod a webszerveredet

- kell backend? mihez értesz? Java - Php a legegyszerűbb választás szerintem

- telepítened kell egy adatbázist

- csinálnod kell egy angular alkalmazást, amit majd felprogramozol olyanra amilyenre szeretnéd

A szervereden üzemelni fog egy adatbázis, egy backend és a frontend angular appod. A frontend kommunikál a backenddel, a backend pedig az adatbázissal. Ezt ne is próbáld túlbonyolítani, mert felesleges.

2021. szept. 9. 23:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Igazából az már megvan hogy Angulárban szeretnénk egy Appot csinálni, de webappnak kell lennie nem Desktopnak.

SQLite és SQL-server adatbankokat használtam eddig. Azt irják a neten hogy SQLite az Embedded Database, és az appon belül fut Client Server Architektura nélkül. Illetve látom hogy az Azurenak van SQL Database szolgáltatása és webhosting szolgáltatása is.

Igen nem értem hogyan fog ez összeállni.

Még webappal nem volt dolgom.

2021. szept. 10. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Kérlek tisztázzunk valamit: miért hangsúlyoztad ki azt, hogy nem desktop alkalmazást szeretnél csinálni egy javascript nyelvre épülő keretrendszerrel? Természetesen azt is meg lehet oldani ha nagyon muszáj, de nekem úgy tűnik azzal sem vagy tisztában, hogy mi az a Javascript és hogyan működik.

Ezt az adatbank kifejezést kérlek sürgősen felejtsd el. Adatbázist használnuk az alkalmazásunkhoz, amit vagy a te stacked, vagy egy szolgáltatás biztosít majd részedre.

Frontend (JS) alkalmazás SOHA nem kommunikál közvetlenül az adatbázissal, csak és kizárólag a backenddel. Ez a folyamat egyszerűsödhet bizonyos szolgáltatások igénybevételével, de azon a tényen nem változtat, hogy http requestek fognak röpködni egy végpontra, és nem fogod tudni elérni az adatbázisod frontendről.

Mit szeretnél csinálni, milyen információra van szükséged amit az első hozzászólásban nem kaptál meg?

2021. szept. 10. 12:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem valóban nem ismerem a JS-t ...

Igen ez tiszta hogy API requestek foknak adatokat az adatbázisból a Frontendre szállítani... csak nem jól fogalmaztam akkor.

Az nem tiszta ha az Azure webhosting szolgáltatást használok akkor nem kell nekem szervert az Apach vagy nGinx-el létrehozni. ?

2021. szept. 10. 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!