Programozóként mennyire fontos a diploma? Mennyi plusz juttatást jelent?
"Hozzáteszem az is butaság, amit mások írtak, hogy a webfejlesztést külön kategóriába sorolták, mint amihez kevesebb elméleti alap kell"
Nem az elmeleti alap szuksegessege alapjan soroltak mas kategoriaba, hanem a diploma szuksegessege alapjan.
21:
De szembeálították más, egyébként eleve elméleti alap igényes területekkel. Márpedig a diploma szükségességét kb. csak ez magyarázhatja (amúgy nem, mert ugyanazt a tudást máshogy is fel lehet szedni).
Vannak állások ahol kell diploma.
Pl.:
Itt ez egy elvárás:
"Felsőfokú informatikai/műszaki végzettség"
Itt is:
"Ehhez szükséges, hogy legyen:" szekcióban
"Felsőfokú (ideálisan informatikai vagy villamosmérnöki) végzettséged"
Pedig ez csak egy spring backend pozíció egy olyan cégnél, ahol weboldalakat csinálnak és applikációkat.
Ja, de pl.: az Autsoft nem egy rossz pici KKV, meg itt az, hogy más diplomát is elfogadnak inkább arra utal, hogy lehetsz matematikus, fizikus, gazdinfós stb...
A Cibbank sem rossz, persze én fejlesztőként nem hiszem, hogy ott dolgoznék.
Meg ha az a cél, hogy programozó legyél, akkor ne egy szociológus szakot végezz el, csak mert lehet hogy kérnek diplomát, de az már mindegy, hogy milyet.
Ezzel a 2 random álláshírdetéssel amivel most találkoztam csak szemléltetni akartam, hogy tényleg nagyon sok helyen kérnek diplomát.
Sok helyen ahol nem kérdnek és a cég hivatalos álláspontja az, hogy nem kell diploma az informatikához, is sok dolgozó, HR-es, Senior fejelsztő, technikai interjúztató preferálja azokat az embereket, akik infós végzettséggel mennek oda.
Meg sok berögzült ember van, aki szerint nem programozó az aki bootcampet végzett vagy otthon tanult és ha a felvételi láncban vagy 1db ilyen ember található, akkor már buktad ha nincs diplomád és van egy legalább olyan jó vagy talán picit rosszabb jelölt akinek van.
Szóval mindenképpen nagyon előnyös ha valakinek szakirányú végzettsége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!