Programozók, hogy megy az élet nektek, és hogy jutottak el idáig?
Több kérdésem lenne:
van e diplomád?
mennyit keresel?
mekkora cégnél dolgozol, mit csinálsz ott, milyen beosztásban vagy és mióta dolgozol ott?
ha voltál egyetemen, megérte szerinted?
milyen kérdéseket tettek fel az állásinterjún annál a cégnél ahol most vagy?
kezdem én:
egyetemen szenvedek érte
0 Ft
nincs még tapasztalom olyan cégnél ahol programoztam
úgy érzem nem éri meg az egyetem
állásinterjún azt tudom elképzelni hogy egy fizzbuzz után rákérdeznek egy fordítsd meg ezt a bináris fát, és ha felveszenek, akkor majd az lesz a feladatom hogy a honlapukon változtassam kékről pirosra a háttérszínt egy gombon
3
Jó azért nem mindegy hogy freelancer programozó valaki vagy kőműves. Kicsit más liga.
Bsc diplomám van 6 év alatt (a 3,5 éves képzés). 8 hónapot dolgoztam egy 10 fős kisvállalkozásnál, rémálom volt. Ez egyetem végén volt, úgyhogy befejeztem a képzést, és 3 hónapig állást kerestem sokfelé. Ami tetszett, arra jelentkeztem. Első helyen ismerős ajánlott be, szakmailag túl jó voltam, de a stílusom nem bírták, így nem vettek fel. Utána szabadon jelentkeztem máshová, másnap már fel is vettek.
Ez egy 2000 fő körüli multinacionális vállalat, és nyílván egyetem után juniorként kezdem, de nálunk másfél éven belül normál szintre ér mindenki (ami magasabb bért is jelent). A fizetés a szerződés alapján mint minden ilyen cégnél, az titkos, de annyit elmondok, hogy tökéletesen meg vagyok elégedve vele, és az oktatási hivatal által kiadott frissdiplomás pályakövető alapján picivel átlag feletti a kezdőbérem.
Az interjú jelentősen komolyabb egy fizzbuzz-nál, és fákkal meg nem szokás foglalkozni, olyat kérdeznek, amit használ is az ember magától, és tudni kell, nem az egyetemi sületlenségeket.
Nálam 10 perc angol beszélgetés/monológ az egyetemről, utána meséltek ők a cégről és a pozicíóról/munkáról, utána pedig a gondolkodást és megfigyelést értékelik, mindkét cégnél rövid, 20 soros kódokat mutattak, ahol meg kellett mondani, mit csinál a kód, illetve mi lehet a hiba benne. Ha tudsz programozni, akkor nem kell tőle félni.
Az egyetem totál megérte, anélkül a hr söpörte volna le az asztalról az egészet...
A piros-kék gombos hasonlatodra azt mondom, hogy azért elég komoly felelőséggel teli feladatot kaptam a betanulás után, azért gombszínezésre nem fog senki fizetni száz forintnál többet.
Ha személyes kérdésed van még felém valamiről, azt írd privátba.
Én szegedi multinál vagyok medior fejlesztő, 410 a nettóm jelenleg. Juniorként kezdtem itt, az interjún alap OO design és Java nyelvspecifikus kérdések voltak.
Voltam egyetemen, a papír miatt megérte.
Amúgy pont nem jókor kérdezed szerintem, év eleje van, ilyenkor interjúzik meg vált munkahelyet mindenki. Március körül frissebb infokat kapnál.
1. Van, Mérnökinformatikus ( MSc)
2. Brt 600000
3. Multi, szoftverfejlesztő.
4. BME. Meg.
5. Már nem emlékszem, mert sok interún voltam és összemósódott. Logikai feladatok. Egyszerű adatszerkezetek ismerete, egyszerű dinamikus programozás feladat, stb...
1. van. mérnökinformatikus bsc, villamos msc
2. átválta kb 1,4m nettó.
3. mercedes, németország, tesztmérnökség, alkalmazott, 3 éve
4. meg, anélkül esélytelen bekerülni normális helyre, normális fizetéssel.
5. nem programozási témakörben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!