Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók, hogy megy az...

Programozók, hogy megy az élet nektek, és hogy jutottak el idáig?

Figyelt kérdés

Több kérdésem lenne:

van e diplomád?

mennyit keresel?

mekkora cégnél dolgozol, mit csinálsz ott, milyen beosztásban vagy és mióta dolgozol ott?

ha voltál egyetemen, megérte szerinted?

milyen kérdéseket tettek fel az állásinterjún annál a cégnél ahol most vagy?

2021. jan. 3. 19:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

1, van

2, £27000 + profit share

3, kis ceg 200 fo, 8 honapja junior full stack developer

4, ahova en jartam a tudasert nem, de a jovoben elony lesz ha masik allast keresek

5, volt egy front es egy back end teszt amit itthon kellett mwgcsinalni a covid miat, utanna egy tech interju, itt egyszeru kerdesek voltak pl. Unit teszt lepesei, mit tudok a tasks runnerekrol, git workflowrol, miket tanultam az egyetem mellett, az utolso meg a szokasos company culture bullshit, miert akarsz itt dolgozni, mit csinalsz szabadidodben, miert ezt a palyat valasztottad

2021. jan. 4. 07:56
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Msc diplomám van + 6 és fél év tapasztalat. Németországban dolgozok önvezető autók fejlesztésén. Jól fizet és van benne szakmai kihívás is. Maximálisan érdemes volt ide eljutni.

Az egyetem ahol most vagy, még a belépő előtti szint. Majd bekerülsz valami céghez, ott elkezdesz gyakorlati tapasztalatot szerezni, pár év alatt válsz igazi, önálló programozóvá.

2021. jan. 4. 09:47
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
11: Kötve hiszem, hogy 10 milliót keresel havonta és csak 8 hónapja dolgozol junior poziba. :) Azért ekkora kamukat ne mondjunk.
2021. jan. 4. 12:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
13: jó lehet élni ezen a tájékozottsági szinten, mint te. Tudod nem mindenhol a havi bért tüntetik fel, sok helyen inkább az egész évi fizut tartják számon...
2021. jan. 4. 12:48
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

14:

"jó lehet élni ezen a tájékozottsági szinten" - Oda kell akkor írni, hogy éves, havi, heti fizetésre gondol. Ennyi. Mivel Magyarországi "fórumról" van szó, így a megadott "alapegység" a hónap. Ha Te nem hónapba érted akkor oda kell írni. Vagy honnan szüljem ki, hogy Ő évente keres annyit vagy havonta? Hm? Van aki aki naponta ennyit keres ...

2021. jan. 4. 13:08
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
Erdekes modon az elotted valaszolo kiszulte
2021. jan. 4. 13:33
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Mégegyszer:

Honnan szüljem ki, hogy Te mire gondolsz?

2021. jan. 4. 13:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy sok olyan retard lenne, aki junior pozícióban 200 fős cégnél 27k fontra azt gondolja, hogy havi bér.
2021. jan. 4. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 3 félév múlva mérnökinformatikus bsc

Változó, jelenleg órabéres vagyok, nem mindig jut időm dolgozni, ha főálláshoz hasonlóan csinálnám kb. 280 nettó

Közepes méretű cég, elég családias hangulattal, gyakornok vagyok. Teljesen változó mit csinálok, vannak nagyobb projektek, amihez éppen értek ahhoz hozzányúlok és csinálom, ha valami scriptre van szükség azzal én foglalkozom, kb fél éve dolgozom itt. Állásinterjú nem volt nagy dolog, arra voltak inkább kiváncsiak mik a terveim, mennyire vagyok lelkes, cserébe egy komplett projekt volt a próbaidőm fizetés nélkül, ezután viszont a gyakornoki fizetéshez képest a maximumot kaptam a cégnél.

Nem vagyok meggyőződve róla hogy túlzottan hasznos az egyetem. Inkább a munkában tanultakat alkalmazom az egyetemen.. Cserébe hátráltat és nem tudok annyit dolgozni amennyit szeretnék. Viszont a diploma nem árt.

2021. jan. 4. 22:46
 20/20 zoracle válasza:
100%

1) Diplomáért még most tanulok - alapszakon vagyok másodéves.

2) Külföldi cégnek dolgozom részmunkaidőben, havonta itthoni pénzben számolva olyan 240k

3) Kicsi cégnél (~10-20 fejlesztő) vagyok gyakornok pár hónapja. Az idő nagy részében egy saját kis 'pet projecten' dolgozom Pythonban, de ha megvalósul, az komoly érték lehet az üzleti oldal számára.

4) Az egyetem 2 szempont miatt éri meg, ha nagyon gyakorlatiasak vagyunk: az egyik, hogy minden HR-es hozzá van szokva, hogy van diploma (ehhez hozzájárul az is, hogy manapság mindenki IS megy egyetemre - nézz csak utána hogyan változtak ennek a számadatai a 20. században, itt elsősoran Amerikára gondolok, de szerintem Magyarországon is így volt), tehát ha nincs diplomád, akkor a széllel szemben hugyozol, és nagyon sok mindent le kell tenni az asztalra, hogy komolyan vegyenek. A másik, hogy magadtól nem tanulnád meg, legalábbis piszkosul sok fegyelem kellene hozzá. Sokkal egyszerűbb beiratkozni és betolni a feneked az előadásokra és gyakorlatokra - vagy manapság letenni a feneked a Teams/Zoom elé. Persze ennek is vannak alternatívái, és lehetne gördülékenyebb, de az erre hatással bíró embereknek ez egyáltalán nincsen az érdekében. Amerikában van egy pár olyan remote egyetem, ami a szerintem tökéletes megközelítést használja: a modulokat teljesen szabadon, online csinálhatod, és ahogy kész egy 'prerequisite', már kezdheted is a következőt, amihez kellett. Tehát ha úgy tetszik, bezsúfolhatod az egészet egy évbe ( [link] de ennek az akkreditációja még nincs teljesen egy szinten a globálisan elismert diplomákkal. Illetve a Lambda School, ami egy hosszú és nagyon komoly bootcamp, ahonnan igen jó helyekre repítenek fejlesztői pozícióba. Tehát a mezei fejlesztőknek igazán nem lenne miért circa 4+ évet egyetemen tanulni, de még nem érett meg ennek az alternatívája, legalábbis itthon.

4) TL;DR Nem teljesen, de csináld csak, mert nem igazán van alternatíva.

5) Nem volt szigorúan véve technikai interjúm, el tudtam adni magam a CTO-nak úgy, hogy elhiggye, megfelelek. Mint mondtam, pici, családias cégről van szó.

Ha van bármi kérdésed, nyugodtan írhatsz privátban is.

2021. jan. 12. 04:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!