Létre lehet hozni bináris szöveges fájlt?
Az adatok tárolása milyen módon történik benne?
C++-ban létre lehet hozni? A módosítása hogyan történik?
És nem programozásban, hanem simán, hogy lehet létrehozni (mint pl.egy új mappát)?
10: ez igaz, de akkor szöveges file a Windows is, sőt bármely játék mert van benne szöveg.
A word file (docx) alapvetően egy tömörített file ha kitomorited lathatod, több filet foglal magába. Ebből a szöveg kb a tizede a többi accidionalis anyag, így tulajdonképpen lehet hogy egy számlázó program jobban szöveges file mint a word document.
"11/ úgy érted hogy 1 byteon tárolsz 1 bitet..?"
Nem. Úgy értem hogy számoknak megfelelő ASCII karakterekkel, "szöveges" formában fejezek ki bináris számokat.
Amúgy egy byte-on egy bit nem is pazarlás ahhoz képest hogy a "modern" rendszerek a boolean-t 32 biten tárolják mert úgy esik nekik "kézre"...
Szirty, ezzel most hülyeséget mondtál.
Az a kijelentésed, hogy ASCII karakterekkel írsz le egy-egy bitet, ugyanaz, mint amit mondtak. Igenis, egy bájton tárolsz egy bites értéket.
A "modern" rendszerek meg azért tárolják 32 (vagy 64) biten a boolean tipusú értékeket, mert így gyorsabban elérhetők, írhatók és olvashatók. Na meg, a mai memória méretek korában az egyáltalán nem pazarlás, hogy az alkalmazás 10-20 boolean értéke elvisz pár tíz bájt tárterületet a milliárdból.
"Igenis, egy bájton tárolsz egy bites értéket."
Így van! Semmi olyasmit nem írtam ami ennek ellentmondana.
Az hogy azt írtam "Nem" az arra vonatkozott hogy a bináris szövegfile-nak azért tekintem a példámat mert ASCII karakterekkel írok le bináris értékeket és nem azért mert egy biten tárol egy bitet.
Nem olvastad el figyelmesen amit írtam!
"azért tárolják 32 (vagy 64) biten a boolean tipusú értékeket, mert így gyorsabban elérhetők, írhatók és olvashatók"
Abszolút. Pont ezt írtam én is más szavakkal, rövidebben (mert úgy esik nekik "kézre").
" mai memória méretek korában az egyáltalán nem pazarlás"
Mindenképpen az.
Ha ingyen van az áram (vagy hihetetlenül olcsó) attól még nettó pazarlás ha éjjel-nappal bekapcsolva tartod az összes lámpát a házban. :)
Értem én hogy a bitek pazarlásának van pozitív következménye és azt helyezzük előtérbe mert a hátránya kevesebb negatív következménnyel jár.
Valahol azonban még is az ilyen hozzáállás az oka annak hogy a szoftverek gyorsabban lassulnak mint ahogy a hardverek gyorsulnak...
"jobb kattintás - új bináris fájl"
Olyat tudsz, hogy létrehozol egy új üres fájlt, utána egy hex-editorral írsz bele.
Létrehozáskor nincs szöveges vagy bináris, csak fájl. Amikor elkezdesz belevinni adatokat, akkor dől el a tartalma alapján. De mivel általában szövegszerkesztővel írunk bele, ezért írja a Win is, hogy "új szöveges fájl".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!