M1 macbook programtervező informatikus szakra ?
Munkakörtől függ. Párom data analyst, én c# fejlesztő voltam eddig, most php-ban fejlesztek. Az összes eddigi munkahelyemen a Windows volt az alapvetés, nem volt a cégnél opció egyikünk számára sem mac alapú gépre. A jelenlegi munkahelyemen kínálták fel először a maces gépet.
Nyilvánvalóan pl egy swift fejlesztőnek nem ajánlanak Windowsos gépet... 🤡🤡🤡
7# "(Egy példa az előző válaszokból: A VS nem, de a VSCode simán megy Macen, nyugodtan lehet C#-ot fejleszteni rajta, hülyeséget beszélt a labvez ha mást mondott.)"
Igen, csak amikor a labor és házi segédleg azt írja, hogy a Forms-os applikációban adott elemnek a property-jét X módon változtasd meg, Y eventet K módon definiáld stb... képekkel együtt a VS-ről, akkor elég nagy kényelmetlenség ezt visual code-ban csinálni.
Meg az is elhangzott, hogy ha nem a 2022-es Visual Studio-t használjuk akkor nem fut le megfelelően a kezdő program, amit alakítgatnunk kell. Meg az autómatikus tesztek sem mennek megfelelően, ebből volt is probléma, hogy az elején 2019-es VS volt a labor gépek egy részén csak és nem tudták csinálni a labor feladatot.
Elhiszem, hogy körülményesen valahogy meg lehet oldani Mac-el is, de ha valami óriási fejfájást okoz és 2x olyan gyorsan oldod meg, ha éppen megoldod, akkor az nem nevezném jónak egy elve nehéz szakon, mint a BME mérnökinfó.
Nem vagyok mac utáló, mai viszonylag sokáig használtam az enyémet, csak leírtam, hogy rengeteget szívtam vele az egyetemen.
Szerintem aki annyira fanatikus, hogy nem bírja elfogadni, hogy a szakmáján belül különböző eszközök különböző célokra optimálisak, az nem való sem szoftvermérnöknek, sem programozó informatikusnak...
A szakács lennél, akkor sem mindent filézőkéssel vágnál. Ne legyetek rohadt szakbarbárok, akkor sem, ha Apple termékre van erekciótok, légyszi.
Hát nem tudom ki milyen egyetemre járt, de ahol én tanultam, egyáltalán nem számított, hogy Windows, Linux vagy OSX. Eleve open source fejlesztőeszközöket használtunk, amelyek mindhárom rendszerre megvannak, de az meg amúgy swm érdekelte az oktatókat, ha valaki más IDE-t használt.
Visual Studio-t csak valamilyen szabadon választható C#-os órán használtunk, de egyébként olyan alap szinten, hogy az sem kellett volna.
Szia, BME-re jártam. Haverom Óbudaira. Mindketten tapasztaltuk azt, amit itt leírtak, mint negatívum.
"Annyit hozzátennék, hogy a legtöbb cégnél, amikhez eddig szerencsém volt fejlesztőként Windowson senki nem dolgozott, mindenki Linuxon vagy Macen tolta. Volt, ahol nem is választhattál Windowst fejlesztői környezetnek, és ahol igen, ott is csak WSL-el lehetett érdemben dolgozni rajta, akkor meg már miért ne használnál egy igazi unix-like OS-t... :) Az az igazság, hogy elszaladt az ipar a Windows mellett nagyon. Szóval már csak emiatt is jobb, ha az ember megszokja, hogy mást használ."
Ez teljesen a használt technológiától függ. Nekem mindegyik munkahelyemnél Windowson dolgozott mindenki (szoftverfejlesztőként).
Ha iOS fejlesztéssel foglalkoznék és ilyen munkahelyeim lettek volna, akkor gondolom mindenhol Mac-et adnának.
Ha Java fejlesztő lennék, akkor valószínűleg Linuxoznék. Ez van.
Viszont én nemhogy szoftverfejlesztő szakra, de semmilyen olyan felsőfokú képzésre nem ajánlanék Mac-et, ahol komolyabb célszoftvereket kell használni. Nyilván ha történelmet vagy skandinavisztikát hallgatsz, akkor totál tök mindegy, hogy milyen operációs rendszert használsz.
A Windows ragyogó érzékkel már évtizedek óta ingyen ad mindent az oktatási intézményeknek, az oprendszertől kezdve a fejlesztőkörnyezetekig, irodai szoftvercsomagokon át a kutya füléig is. Így szépen hozzá is idomult az oktatás. A Linux meg nyilván ingyenes. Az Apple ezzel szemben nem igazán invesztál oktatásba, zárt a rendszere és méregdrágák a kapcsolódó szoftverek - már ha egyáltalán léteznek, mert általában nem.
"Az egyetlen mainstream technológia amire Windows a legalkalmasabb a C#, minden másra jobb egy unix-like rendszer."
Ez valószínűleg így van.
Azonban az macOS-el ellentétben egy Windowson mindent meg lehet oldani nagyobb szívfájdalom nélkül, mindenre lesz szoftver, mindenre lesz ingyenes alternatíva. A tanárok is biztosan ismerni fogják, ahogy a diáktársak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!