Mennyire nagy a különbség a DE és az ELTE programtervező informatikus szak között?
A magyar egyetemek között nincs szignifikáns különbség.
Én a helyedben maradnék Debrecenben.
Miért válaszolnak azok a kretén karcsikák, akiknek közük nincsa ehhez az egészhez?
Kérdező: Ha számít az előmenetel a jövődben, akkor inkább az ELTE-t válaszd. Az ELTE PTI-n szerezheted a legelfogadottabb diplomát magyarországon az IT ágazatban. Ennek a diplomának még nyugat-európában, sőt az USA-ban is értéke van.
Az idő mindkét helyen egyformán fog telni. Azt javaslom, használd ki jól.
A 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara a legmagasabb összesített pontszámot szerezte, miközben a hallgatói rangsorban is az első helyen végzett informatikai képzési területen. A Times Higher Education nemzetközi, friss összehasonlításában szintén a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.
A kutatólaborokban a hallgatók akár már alapszakosként is valós kutatás-fejlesztési feladatok megoldásába kapcsolódhatnak be, vállalati szakemberekkel együttműködve, így az elméleti tudáson túl a munkaerőpiacon keresett, naprakész ismeretekre és szakmai gyakorlatra is szert tesznek. A kar széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően hallgatók emellett számos európai és Európán kívüli egyetemen szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot tanulmányaik részeként.
"Miért válaszolnak azok a kretén karcsikák, akiknek közük nincsa ehhez az egészhez?"
Na, itt van a főokos!!!
A nemzetközi ranglistákon magyar egyetem nincs az első négyszázban...
Ha elmész az ELTE diplomáddal, ránéznek és megkérdezik, hogy ez most Budapest, vagy Bukarest? Magasan lesz@rják!
Ez az ELTE túlhájpolás csak és kizárólag a sznob pesti beltenyészet produkciója, akik kizárólag a kapcsolati tőkében látják az előrelépés lehetőségét, és a tudást, a rátermettséget ennek rendelik alá.
Aki tud, és érvényesülni akar, annak mindegy hogy a 401., vagy a 453-ik helyen van az egyeteme...
Karikó Katalin pl. Szegedről ment ki, szegedi diplomával - és lett világhírű, mert a tudása és a képességei ezt megalapozták...
Az egyetem "neve" az első 50 helyezett után csak a megkülönböztetést szolgálja szerte a világon... nincs akkora jelentősége, mint azt itt egyesek beállítani szeretnék!
Minek kell neked beleugatnod ebbe is, ha ehhez sincs semmi közöd?
"Aki tud, és érvényesülni akar, annak mindegy hogy a 401., vagy a 453-ik helyen van az egyeteme."
Ez az első marhaság. Tudatom veled, hogy az ELTE és a DE között 200 a különbség, a Miskolci Egyetem meg aztán ...
Most akkor gondold el, hogy mennyi lehet az ELTE mint hazai top egyetem és mondjuk a Verébvárosi Főiskola között?
De a lényeg, hogy egy fővárosi egyetem mindig is jobb helyzetben lesz, mert itt él közel kétmillió ember, a lakosság 20 %-a és ebből az emberanyagból lehet a legjobb profokat kicsemegézni. De nem csak a professzorok színvonala, hanem az infrastruktúra, a könyvtár, az oktatási támogatás is itt a legjobb. Itt a legintenzívebb az egyetemi élet és ez hallatlanul fontos, mert amelyik egyetemista nem hülye, az már egyetemi évei alatt kiépíti a kapcsoaltrendszerét, ismeretségeket, barátságokat köt, szakmai segítséget kér nála jobbaktól, stb.
Hogy ne magamra hivatkozzak, ott a cikk, amelynek írója említi az ELTE nemzetközi elfogadottságát, de itt van ez is:
"Egyetemünk az indikátorok közül a nemzetközi beágyazottság területén érte el a legjobb eredményt. Az ELTE évtizedek óta a legmagasabban rangsorolt hazai felsőoktatási intézmények egyike"
Köszönöm mindenkinek, mentek a zöld pipák!
Még van több mint egy hónap időm rágódni rajta (júl.8 a végső határidő a sorrendmódosításra). Egyelőre hagyom az ELTÉ-t az első helyen, már csak a több gyakorlati lehetőség miatt is.
#3,6,7 Felesleges volt a bunkó hangnem, számomra mindegyik válasz hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!