Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire nagy a különbség a...

Mennyire nagy a különbség a DE és az ELTE programtervező informatikus szak között?

Figyelt kérdés
Midnkettőre beadtam a jelentkezésem, szinte biztos, hogy fel is vesznek (400+ pontom van, tavaly érettségiztem, csak családi okok miatt az elmúlt egy évben dolgoztam). Még van egy sorrend változtatásom, jelenleg az ELTE van az első helyen, viszont Debrecenben élek, így a DE jóval közelebb van. Azt néztem, hogy a Times Higher Education és a Quacquarelli Symonds listáján viszont jóval előrébb van az ELTE. Tényleg ennyivel minőségibb ott az oktatás?

2021. máj. 30. 22:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%

10:

Az angol listakészítők nyilván olyanok, mint az olimpián a rendező ország. Mindig az nyer, aki rendez, mert elfogult, nemde?

Azt meséld már el, hogy milyenek azok az angolszász egyetemek.

És persze azt is, hogy ha ennyire fals az egész, akkor miért lenne jó a top 20-ban benne lenni?

Makika, a magyar egyetemek között is van különbség és akad, akinek nem mindegy, hogy hol tanul, milyen minőségű oktatásban részeltetik. A karrierre ugyanis leginkább ez van kihatással.

Az angol, az angolszász és a brit az három fogalom más-más jelentéstartalommal. Ha meglenne az érettségid, akkor ezt legalább tudnád. Valószinűleg.

Ahogy azt is, hogy a T.H.E. sorrendet hagyományosan USA-beli egyetem nyeri.

2021. máj. 31. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Azért jó, te szerencsétlen, mert pl. az MIT egy jó hívószó, amiről még a HR-es gyakornok csajszi is hallott. De az 50. egyetemet már nem fogja ismerni. Az oktatás és a felszereltség nyilván jobb egy BME-nél, de hogy a Pitagorasz-tétel ott is ugyanaz, az biztos. A kapcsolatépítésben viszont valóban egy másik szint egy ilyen intézmény. Nem gondoltam volna, hogy ezt bárkinek is magyarázni kéne, de te minden képzeletet alul tudsz múlni. Az angolszász egyetemek - hihetetlenül meglepő módon - angolszász országokban találhatók, itt egy kis segítség: [link] Ha szerinted az Egyesült Államok, ami szerinted sorra nyeri a THE rangsort, nem angolszász ország, akkor te bizony még ezt a másfél pipát sem érdemled meg.

Rajtad kívül senki sem olyan kretén, hogy ne tudja megkülönböztetni az angolt a brittől és az angolszásztól, házi feladatként döntsd el a top 20 egyetemről, hogy melyik szó melyikre igaz. Olyan mesterien égeted be magad, hogy azt öröm nézni. Jut eszembe, te hol is végeztél? School of Hard Knocks?

2021. máj. 31. 19:56
 13/18 anonim ***** válasza:
14%

"Ha szerinted az Egyesült Államok, ami szerinted sorra nyeri a THE rangsort, nem angolszász ország"

Szomorúvá foglak tenni, mert nem az.

Az USA egy 50 országot és még néhány társult tagot magába foglaló tömörülés. Ebből az 50 országból mára egy sem maradt, amelyre igaz lenne a kitétel, hogy a lakossága zömében anglo-saxon származású lenne.

De ez csak az egyik, a másik gond, hogy vannak tagállamai, legalább harminc, amelyekre soha nem is volt igaz ez az előfeltétel. Pl. Hawaii, Louisiana, New Mexico, Kalifornia, Florida vagy az oroszoktól Johnson elnök által megvásárolt Alaszka.

Nem folytatom mert nem érdemes, hiszen, még ezt a három szót "angol", "angolszász", "brit" is kevered, ostoba fajankó. Szörnyen hitvány, nevetséges elképzeléseid vannak neked erről az egészről.

Angolszász egyetem?

MIT?

HR-es gyakornok?

Meg, pitagorasz tétel? Egyetemen?

Húzz inkább vissza dolgozni, buta segédmunkás.

2021. máj. 31. 20:29
 14/18 anonim ***** válasza:
73%
A vita színvonaláról úgy látom, hogy Magyarországon diplomát kilóra vehet bárki...
2021. máj. 31. 20:35
 15/18 anonim ***** válasza:
16%
Honnan veszed, hogy van diplomája? A szövegértése és az általános műveltsége szemmel láthatóan elégtelen, így egy féléves kutatómunka is megugorhatatlan feladat lenne számára. Szerinte egy londoni újság kiadványa nem angol, az Egyesült Királyság egyetemei nem britek, az Egyesült Államok és a UK nem angolszász ország. Csak tudnám, ilyen szellemi (alul)teljesítményre miért veri magát. Segédmunkás... 😂
2021. jún. 1. 08:43
 16/18 anonim válasza:
80%
Szerintem IT-ben sokkal többet számít, hogy hol és milyen projektekben gyakornokoskodsz a képzés alatt. Nyilván kell a diploma, de kevésbé az határozza meg a későbbi karriert.
2021. jún. 1. 08:55
 17/18 anonim ***** válasza:
12%

" az Egyesült Királyság egyetemei nem britek, az Egyesült Államok és a UK nem angolszász ország. "

Ne égesd már magad, ostoba senkiházi.

Te angolszász egyetemekről hadováltál, olyanok meg nincsenek, de az angolszász ország definíciója is már rég meghaladott és hogy tudd, az egyesült királyság egyetemei sem britek, soha nem is voltak azok, ahogy a UK sem angolszász ország. Nem is lehetett az soha, mivel az USA-hoz vagy a FÁK-hoz, EU-hoz hasonlóan, államok /É-írország, Welsz, Skócia, Anglia, stb./ közössége.

Ha te egy skótnak vagy északírnek azt mondanád, hogy ő angolszász, úgy megverne, hogy belehalnál.

A brit /britton/ meg egy népcsoport, ahogy a saxon /ez a szász/ is. A szászok közül az az angolszász, aki, a britek nagy bánatára a mai anglia keleti területén telepedett meg /így lett belőlük angolszász/. Ezek kerültek idővel túlerőbe a brittonokkal /ők ma a britek/ szemben.

Az angolszász mint kifejezés, mint jelző, mára csak a jog és az irodalom területén kap szerepet.

Olyan viszont, hogy angolszász egyetem, soha nem volt és nem is lesz.

De ha nem hiszed, üsd be a google-ba a kifejezést "angolszász egyetem" és majd meglátod, hogy hány találatot ad, te buta seggfej.

2021. jún. 1. 11:40
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Valahogy nem látom az alapját ennek a felsőbbrendűségnek. Egy frusztrált, ostoba, kötekedő kis nyomorultnak tűnsz, akinek nincs normális élete, és itt, az ocsmány stílusával éli ki magát. Amelyik kutya ugat... na szóval te is csak arc nélkül mersz pofázni, az biztos. Egészséges énképpel elgondolkodnál azon, hogy miért állsz másfél pipán, miért 0%-os a válaszaid túlnyomó többsége. Nem, nem mindenki hülye és csak te vagy a különleges egyszarvú, éppen fordítva. Az, hogy nem vagy képes megérteni, mire utalok az angolszász egyetem kifejezéssel, és ezért képes vagy ilyen proli stílusra lealacsonyodni, csak téged minősít és hitelteleníti az összes "érved" (köztük a néha, esetleg, kis százalékban megjelenő értelmes gondolatot is).
2021. jún. 1. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!