Django, hogyan lehetne ezt legjobban kivitelezni?
Egy játék szerű "inventory"-t próbálok kidolgozni, hogy minden regisztrált felhasználóhoz tartozzon egy inventory és tudjanak begyűjteni, eladni, venni tárgyakat.
Az én ötletem az, hogy lenne egy Item nevű class/model (továbbiakban csak C/M), amiket hozzáadhatsz egyes (C/M)Inventory-khoz, az inventoryt meg hozzákapcsolnám egy felhasználóhoz mint foreign key.
A probléma: nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni, hogy egy inventoryban több tárgy is lehessen, amikkel aztán számolni is lehessen (ha pl vakainek az inventory-ban van 50 "teszt", akkor ne 50x sorolja fel hogy "teszt", hanem pl "Test x 50", vagy listázás szerűen
inventory
name - qty
teszt - 50
.. Nem tudom érteni mire gondolok?
Nyilván kell egy számláló is az entitáshoz.
Ha teljesen egyforma dolgokról beszélünk, akkor nem 50 egyforma sort raksz az adatbázisba, hanem egy sort egy számlálóval.
Ennek eddig semmi köze django-hoz, ez csak adatmodellezés.
- Nem kell menden userhez "teszt - 0" sor. Az is hordoz információt ha nincs benne a táblában "teszt", mégpedig azt, hogy 0 db van belőle.
- Arra is figyelj hogy a "save method" atomi legyen, szóval az egész egy tranzakcióban kell legyen, hogy ne koruptálódhasson az adatbázisod.
"Az #1 megoldása is jó, viszont akkor vagy minden usernek kell legyen egy "teszt - 0" sora az adatbázisban, vagy felül kellene írni a save methodot, hogy mikor elad egy itemet, levegyen belőle egyet és ellenőrizze, ha ez 0, akkor törölje a db-ből."
WTF?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!