Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Django, hogyan lehetne ezt...

Django, hogyan lehetne ezt legjobban kivitelezni?

Figyelt kérdés

Egy játék szerű "inventory"-t próbálok kidolgozni, hogy minden regisztrált felhasználóhoz tartozzon egy inventory és tudjanak begyűjteni, eladni, venni tárgyakat.

Az én ötletem az, hogy lenne egy Item nevű class/model (továbbiakban csak C/M), amiket hozzáadhatsz egyes (C/M)Inventory-khoz, az inventoryt meg hozzákapcsolnám egy felhasználóhoz mint foreign key.

A probléma: nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni, hogy egy inventoryban több tárgy is lehessen, amikkel aztán számolni is lehessen (ha pl vakainek az inventory-ban van 50 "teszt", akkor ne 50x sorolja fel hogy "teszt", hanem pl "Test x 50", vagy listázás szerűen

inventory

name - qty

teszt - 50

.. Nem tudom érteni mire gondolok?

2022. ápr. 21. 14:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyilván kell egy számláló is az entitáshoz.

Ha teljesen egyforma dolgokról beszélünk, akkor nem 50 egyforma sort raksz az adatbázisba, hanem egy sort egy számlálóval.

2022. ápr. 21. 15:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Esetleg egy StackedInline-nal meg lehetne oldani, mint egy ötlet.
2022. ápr. 21. 18:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Az #1 megoldása is jó, viszont akkor vagy minden usernek kell legyen egy "teszt - 0" sora az adatbázisban, vagy felül kellene írni a save methodot, hogy mikor elad egy itemet, levegyen belőle egyet és ellenőrizze, ha ez 0, akkor törölje a db-ből.
2022. ápr. 21. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Ennek eddig semmi köze django-hoz, ez csak adatmodellezés.

- Nem kell menden userhez "teszt - 0" sor. Az is hordoz információt ha nincs benne a táblában "teszt", mégpedig azt, hogy 0 db van belőle.

- Arra is figyelj hogy a "save method" atomi legyen, szóval az egész egy tranzakcióban kell legyen, hogy ne koruptálódhasson az adatbázisod.

2022. ápr. 21. 18:13
 5/5 anonim ***** válasza:

"Az #1 megoldása is jó, viszont akkor vagy minden usernek kell legyen egy "teszt - 0" sora az adatbázisban, vagy felül kellene írni a save methodot, hogy mikor elad egy itemet, levegyen belőle egyet és ellenőrizze, ha ez 0, akkor törölje a db-ből."

WTF?!

2022. ápr. 21. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!