Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Django model class?

Django model class?

Figyelt kérdés

Djangonál úgy tudsz táblákat csinálni, hogy python classokat csinálsz. Ez így néz ki:

class Valami(models.Model):

###

Hogyha azt akarom, hogy egy class egy másik class mezőivel is rendlekezzen, megtehetem ezt?

class Valami(models.Model):

###

class Akarmi(Valami) :

###

Tehát hogy egy class(model) nem a models.modeltől vesz át dolgokat, hanem a Valami classtól. Ez így lehetséges?

Ezen felül, admin táblákban van lehetőség plussz gombokat adni egyes táblákhoz?

Pl van a users tábla, ott az "add user" gomb, ezt meg lehet változtatni hogy úgy legyen, hogy ad "add user" mellett/alatt/felett/seggében legyen mégegy gomb, pl "add superuser"?

2021. okt. 26. 22:52
 1/2 anonim ***** válasza:

A kulcsszó, amit keresel, az a korábbi Python/programozáselméleti tanulmányaidból ismerős öröklés (inheritance):

[link]

ez megtalálható a Django-nál is:

[link]

2021. okt. 26. 23:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Koszi!

Nem voltak ilyesmi tanulmányaim még, 10-es vagyok, eddig csak C-t tanultam, most kezdtem bele a pythonba hétfőn.

2021. okt. 27. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!