Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Django, ezt hogy?

Django, ezt hogy?

Figyelt kérdés

táblák:

users -> felhasználók

notes -> jegyzetek

mezői: | title | addedby | sharewith | content

modelben a sharewith egy charfield. meg kéne adni neki, hogy válaszhasson a felhasználók közük, akik megfelelnek egy adott feltételnek.

ezt hogyan lehetne megcsinálni? 4 és fél órája ülök felette, átnéztem a stackoverflow, meg még pár fórum legalább 50 oldalát, nicns megoldás...

próbáltam úgy, hogy a charfieldnek adok egy choices mezőt, amibe annyit írok, hogy users.objects.get(), nemjó, azt írja "django.db.utils.OperationalError: no such table: [tábla neve, mint 'app_users'] ... Ha kiveszem ezt a get-es részt, nincs baja, de mindenképp azt akarom hogy választani lehessen a felhasználók közül...

Mielőtt ezt hozzáadtam volna, szimplán a userekkel, megvolt a makremigr és migrate, lefutott, nem volt baja. Hozzáadtam ezt az új táblát, erre azt írja nem létezik az a tábla amit megcsinált......

2021. okt. 15. 15:25
 1/5 A kérdező kommentje:
ja és a migrate --run-syncdb -vel se jó.
2021. okt. 15. 15:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Az előbb sikerült megoldani hogy queryzze a táblát, meg is tudtam neki adni hogy formba kiválaszthassa, erre most meg mikor rányomnál hogy "SAVE" azt írja hogy nincs olyan mező a táblázatban amibe bele akarom rakni az eddig querizett szart, a makemigr meg migrate meg azt írja nincs semmi új, ha meg megváltoztatom, elmentem és megint ezeket írom be, már megint az a baja amit fentebb írtam. Én feladom gci, inkább csessze meg az egyetem és megdöglök egy híd alatt, ez van fszom... Rohadtam volna meg inkább mikor elkezdett érdekelni az informatika...
2021. okt. 15. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt olvasd el: [link]
2021. okt. 15. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:
32%
Ne add fel! Szerintem kitartással meg tudod csinálni. Én is sokszor jártam úgy, hogy fel akartam adni valamit, olyankor elkezdtem mással foglalkkozni és egyszer csak beugrott a megoldás az előző problémámra.
2021. okt. 16. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: Lelki segély helyett konkrét ötleted is van?
2021. okt. 16. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!