Django, ezt hogy?
táblák:
users -> felhasználók
notes -> jegyzetek
mezői: | title | addedby | sharewith | content
modelben a sharewith egy charfield. meg kéne adni neki, hogy válaszhasson a felhasználók közük, akik megfelelnek egy adott feltételnek.
ezt hogyan lehetne megcsinálni? 4 és fél órája ülök felette, átnéztem a stackoverflow, meg még pár fórum legalább 50 oldalát, nicns megoldás...
próbáltam úgy, hogy a charfieldnek adok egy choices mezőt, amibe annyit írok, hogy users.objects.get(), nemjó, azt írja "django.db.utils.OperationalError: no such table: [tábla neve, mint 'app_users'] ... Ha kiveszem ezt a get-es részt, nincs baja, de mindenképp azt akarom hogy választani lehessen a felhasználók közül...
Mielőtt ezt hozzáadtam volna, szimplán a userekkel, megvolt a makremigr és migrate, lefutott, nem volt baja. Hozzáadtam ezt az új táblát, erre azt írja nem létezik az a tábla amit megcsinált......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!