Miért függőlegesen splitel a programom? C#
2017 oktoberi közép szintű progi érretségit probálnám megcsinálni de már az elején elakadtam valamiért függölegesen splitel nem vízszintesen valaki megtudja mondani miért?
Mint látható, az, hogy bemagoltál egy sémát nem sokat segít azon, hogy abszolút nem érted mi miért történik a kódban.
Nem a bemagolt sémát kell legépelni, hanem értelmezni és megoldani a feladatot.
Bájdövéj az 'if (volt = false)' eléggé erős bug a 'sikeres' kódodban.
Igen erre én is rájöttem, hogy a bemagolt séma nem segít ezért gondoltam, hogy itt meg kérdezem,hogyan tudnám jól beolvasni és eltárolni az adatokat.
Igazából ágazati érretségire készülök nem tanultam valami sokat az elmúlt években azt próbálom behozni
"2021 es érretségibe az egymáshoz tartozó adatok függőlegesen voltak"
Ez nem igaz. Ott is egy sorban voltak az összetartozó adatok pont azért működik az a kód amit küldtél.
Itt a feladatból a részlet:
"A nap során elkészített és eladott díszek számát minden nap végén a diszek.txt fájlba
jegyzi fel a hölgy. A diszek.txt forrásállomány minden sorában egy-egy nap záróadatai
találhatók: "
Sosincs olyan érettségin hogy az összetartozó adatok egymás alatt lennének, mindig egy sorban vannak.
Továbbá most megnéztem az működő díszes kódot de az is hibás. Csak azért mert lefordul és lefut nem jelenti azt hogy jól is működik.
A beolvasásnál felveszel egy 'item' változót majd abba módosítod a változókat, de mivel a lista referenciákat tárol az itemre, így a listádban igazából ugyanaz az item változó van sokszor ami ugyanazokat tárolja,effektíve az utolsó sor adatait.
Beolvasásra-eltárolásra egy minta az eredeti feladathoz.
#9 Ezekből az állításokból annyi stimmel, hogy be kell olvasni az adatokat valamikor a feladat elején. Hogy milyen módszerrel kéred be, hogyan tárolod le és hogyan dolgozod fel, az mind feladatfüggő és tudásfüggő (ki milyen módszereket tanult és ismer).
Az rendben van, hogy általános sémákat ki lehet másolni korábbi érettségi feladatok megoldásaiból, de attól még meg kell érteni az algoritmus mögötti logikát és a nyelvet is ismerni kell.
Nem tudom mennyire sűrgős, de ezek az oldalak segíthetnek a tanulásban:
Úgy tudom, hogy érettségin lehet nyelvet választani, ezért linkeltem be mindet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!