Rajzoló programot keresek, amivel nagyon egyszerűen lehet vízszintes és függőleges vonalakat húzni, miközben folyamatosan kiírja a vonal hosszát mm-ben. (na és itt a kötelező kérdőjel)?
Nos ha a cél az,hogy 2d tervezést csinálj és ingyenes progi kell,akkor a libreoffice draw-ban van erre lehetőség.
A méretarányt és a metrikusat be lehet állítani.
Nem mondom,hogy tökéletes,de elég jó.
Elvileg sketchupban a metrikust itt beállíthatod..
WINDOWS>MODEL INFO>UNITS
#1-es vagyok
Előző: az inkscape tud méretvonalat? Mert ahogy nekem sikerült az nem volt valami meggyőző.
@11:31:
Miért, neked hogy sikerült? Mi a probléma a méretvonallal? A vonaltulajdonságok közt állíthatsz be különféle fejeket (ha jól emlékszem annak a színe nem változik a vonallal, marad fekete).
Kedves "névtelen" és "tabaki".
Köszi a válaszotokat. Kipróbáltam mindkét programot, de mindkettő túl bonyolult.
- Mindkét program alapból függőlegesen adja be az A4-es rajzoló felületet
- nem segítenek az egyik vonal végét a másik vonalhoz illeszteni
- nem segít a vonalak vízszintes illetve függőlegesen tartásában
A Sketchup ezeket mind alap beállításban tudja, de sajnos az meg magyarul nem tud.
"névtelen" ! köszi a sketchup beállításról az infót, sikerült átállítanom a progit.
A kérdésem továbbra is fennáll: Tud e valaki a google sketchupnál egyszerűbben kezelhető rajzoló progit. (A legegyszerűbb az lehet amit egy gyerek is könnyen tud kezelni)
Kérdező,ez azért nem sikerült neked,mert nem használod a snap funkciót. LibreOffice Draw ,ha nyomva tartod a shiftet,akkor csak adott szögben húz vonalat. Inkscapeban meg talán a ctrl az.
A másik a segédvonalak vagy illesztővonalak használata.
A Draw-ban fent balra a vonalzó résznél kell bal egérgombot nyomni és tartani,majd behúzni ahova akarod( balról húzod,ha függőlegest,fentről,ha vízszintest akarsz. Innentől ehhez igazítja,de egyébként rácsozatot is tud.
Még érdemes az eszközök beállításoknál a draw-ra menni és ott beállíthatod a méretési arányokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!