Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Rajzoló programot keresek,...

Alaja kérdése:

Rajzoló programot keresek, amivel nagyon egyszerűen lehet vízszintes és függőleges vonalakat húzni, miközben folyamatosan kiírja a vonal hosszát mm-ben. (na és itt a kötelező kérdőjel)?

Figyelt kérdés
Próbáltam már a google sketchupot amely viszonylag könnyen kezelhető, de nem tudtam átállítani colból metrikusra. Ha lehet legyen a sketchupnál is könnyebben kezelhető a progi. Papírlapon való bútor tervezés helyett szeretném használni. Előre is köszi ha valaki tud segíteni.

2014. jan. 23. 10:57
1 2
 11/12 tabaki ***** válasza:

Kedves Alaja!

A fentebbiek, mutatis mutandis, az Inkscape-re is érvényesek. Ha nem áll szándékodban megtanulni azokat a könnyítéseket, amelyeket az ajánlott programok tartalmaznak, az életben nem találsz olyat, hogy felérjen azzal az eggyel, amit már félig-meddig ismersz.

Hogy miféle nehézséget találtál a kezelésében, el nem tudom képzelni, teljesen átlátható, letisztult, dedós szinten is működtethető -- ugyanakkor bravúrstiklikre is képes annak a kezében, aki megismeri. A Sketchupról sem mondhatok rosszat ezen a téren, de én azt se látom egyszerűbbnek, igaz, azt Inkscape meg Blender mellett már gyakorlatilag nem is használom.

Érdekes, nálam a Fájl->Új->A4_landscape menüpont hibátlanul, vízszintesen adja be a lapot. Gondolom, a többi lehetőség kitapasztalásával is ennyit törted magad...

2014. jan. 24. 16:08
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves ismeretlen köszi a válaszodat. Amiket felsoroltál, azt a Sketchup mind egyszerűbben kezeli, pl. ha szögben akarsz vonalazni, akkor shiftet sem kell nyomnod, ráadásul egyetlen vonal húzási műveletben többféle szög közül is választhatsz attól függően merre viszed az egeret, de gondolom ezeket tudod te is.

Szerintem más fogalmunk van az egyszerűség szóról.

Tabaki! Azért írtam, hogy egyszerű programot keresek mert nem akartam törni magam a KITAPASZTALÁSSAL. Igazából én már mindkét programot kipróbálgattam régebben is, de egyik sem fogott meg. A Sketchupot mikor kipróbáltam, rögtön megtetszett az egyszerű kezelhetősége miatt. Biztosan buta vagyok és nem vagyok elég kitartó egy program megismerése közben, de hát pont ezért akarok óvodás képességűeknek írt progit keresni. Egyébként este a sketchuppal megrajzoltam amit szerettem volna.

MINDKETTŐTÖK SEGÍTSÉGÉT NAGYON KÖSZÖNÖM

2014. jan. 25. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!