Mi a legundorítóbb dolog, amit valaha csinálnotok kellett?
Nekem pl.: a top listán van, amikor parancssoros linux környezetben java fájlokat kellet szerkeztgetnem vim-mel.
Inkább ilyen dologra gondolok, nem tényleges undorító dologra. Olyan dolgokra amire ha vissza gondolsz is felbaszod magad.
Szerencsés vagy kérdező, ha ez volt a legundorítóbb.
Nekem az volt, amikor egy legacy rendszer automatizált jobjait kellett átnéznem, tablázatba szednem mi mit csinál, mikor hívódik meg, mi mire épül. Volt belőle vagy ezer, ha qa, test és dev szervereket is számolom, autosysben konfigurálva, már a paraméterek is gányolva, amik egy-egy szintén gányolt bash scriptet hívtak meg, amelyek egy-egs perl scriptet, amik aztán maguk csináltak valamit bizonyos adatbázisokban, az újabbak meg Java service-eket hívogattak. Aztán megterveztük ezeknek a leváltását, de addig még foltozgatni is kellett ezt a szemétkupact.
De olyan is volt, mikor egy Java backend alkalmazást kellett foltozgatnom, amit 15 éve csinált valami random indiai arc, a unit-testeket már 5 éve elhanyagolták, olyna soagetti kód volt, hogy volt hogy 1 héten át dolgoztam egy sor változtatáson, mert meg kellett találnom, hol, aztán tesztelni, igazolni nem csinál bajt, stb., stb. Banki szoftver természetesen.
Persze vannak egyéni finnyásságaim is, vannak nyelvek, amiktől alapból hányok. Ilyen a Javascript, Objective C és az ABAP. Meg Elastic Searchnek van egy saját scriptje, Painless Script néven, Java szerű, de nem az, na az a nevével ellentétben igencsak fájdalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!