Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bootcamp vagy EPAM ingyenes...

Bootcamp vagy EPAM ingyenes felkészítő?

Figyelt kérdés

Melyik érheti meg jobban? A bootcamp állást garantál, az EPAM nem garantál, de cserébe ingyenes és ha jól megy, állást is ajánlhatnak.

Van-e valakinek rálátása melyik lenne jobb?

Ha bootcamp: fel kellene mondjak állásomban, fizetnem kell, de kényelmes a tanulás, napi 8-10 órában fél évig

EPAM: nem kellene feltétlen felmondjak, hétvégente is csinálhatnám, de kb semmi szabadidőm nem lenne, ingyenes is lenne.

Nehéz dűlőre jussak. Alap szinten egyébként megy a JAVA stb de azért kellene valamilyen program hogy támpontot adjon / ilyen munkakörbe hamarabb bejutasson.

2022. febr. 17. 00:07
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Nem tudom mennyire aktuális még a kérdés, de lehet a későbbiekben is hasznos lehet ami írok:

Én tavaly kerültem be az EPAM Mentor programba, de az első 1 hónapban, amíg ki lehetett lépni fizetés nélkül, én otthagytam.

Dolgozni nem igazán tudsz mellette, időd se nagyon lenne, plusz hivatalosan nem lehet mellette dolgozni (vállalni kell, hogy ha elhelyeznek, akkor azonnal munkába tudsz állni). 10-20 órányi videó, házik, mentor session-ön (minimum heti 2) és egy vizsga heti szinten. A vizsgák napközben vannak, fix időpontokban, az irodában.

Jó a tananyag, nagyon részletes, de néhol elavult (apróság, de pl.: Eclipset használnak a videókban, de a cég az IntelliJ-t javasolja IDE-nek). Voltak jobb és rosszabb előadók, pár részt én mindenképpen újravennék. A vizsgák késztettek arra, hogy hagyjam abba, nagyon nehéz volt, apró dolgokra is rákérdeztek, nagyon képben kellett lenni mindennel + bizonytalan volt az elhelyezkedés is, nem volt arra garancia, hogy felvesznek. ("El tud mindenki helyezkedni" nevezetű mondóka számomra nem volt elegendő).

A mentor nálunk nagyon rendes/segítőkész volt, de érdemi visszajelzést nem igen kaptunk (nekem kellett rákérdezni). Le vannak terhelve a mentorok, kevesen vannak és sok a feladatuk.

A fizetés viszonylag alacsony, bár idővel (fél-1 év után emelnek jelentősen, elvileg). Jó kérdés, hogy az orosz-ukrán háború miatt hogyan alakul az EPAM, a sajtóban megjelent hírek szerint erős orosz és ukrán érdekeltségei is vannak a cégnek (ami amúgy eredetileg fehérorosz).

2022. márc. 3. 20:23
 22/26 anonim ***** válasza:
#21 Utóbbit jól tudod, kb. a dolgozók fele orosz, ukrán vagy fehérorosz.
2022. márc. 3. 20:45
 23/26 anonim válasza:

#21 A mentor program alatt a céggel milyen jogviszonyban vagy?

Ha valaki elvégzi a mentor programot és nem veszik fel, akkor van valami negatív következte a dolognak? pl: vissza kell fizetni, nem lehet más céghez menni melózni x ideig, stb.

A tananyag az előre felvett, a mentorok által készített (magyar/angol nyelvű) videók voltak, amit bármikor meg tudtál nézni (akár egyből hozzá tudtál férni az egész tanfolyam videóihoz)? vagy élőben streamelt adások voltak?

A vizsgák minden esetben az irodában voltak? Csak a pesti irodában van vizsga vagy a vidékiekben is van?

2022. márc. 4. 21:45
 24/26 anonim válasza:

- Erre már nem emlékszem, de ha nem helyeznek el akkor elvileg semmi nincs, de mindenkit elhelyeznek, ez volt a mondás.

- Előre fel volt véve az összes videó, bármikor tudod nézni, haladni vele.

- Vidéken is volt vizsga

2022. márc. 5. 16:56
 25/26 anonim válasza:
0%

EPAM-ban a legalja emberek vannak többségében! Messze kerüld el ha jót akarsz magadnak. Kamu főiskolán végzett, szakmailag és emberileg nulla projektvezetők vannak. Az a fölötti ágazatvezetők is emberi hulladékok! Úgy kezelik az ott dolgozókat mintha darab dobozok lennének akiket ha kedvük úgy tartja egyik pillanatról a másikra kirugnak! Az EPAM-ra jellemző, hogy ha valami gebasz van akkor rugják kifele az embereket. Mire visszajönnél ebédből már nem tudod kilockolni a számítógéped várnak a HR-en a kirugással és már csak a biztonsági őr fog lekísérni!!

Ne tévesszen meg a sok csili-vili zabszalma, játékszoba stb..

2022. márc. 14. 16:49
 26/26 anonim válasza:
#25: Te mindenhova beszúrod ezt a sablon szöveget, ahol az EPAM-ról kérdeznek?
2022. szept. 28. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!