Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Rust vagy C++? Melyik gyorsabb?

Rust vagy C++? Melyik gyorsabb?

Figyelt kérdés

Valaki készítene egy 2D-s, és egy 3D-s játékot mindkét programnyelven, ugyan az a játék lenne mindkettőnél (minden ugyan az lenne, a grafika is), akkor melyik programnyelven megírt játék futna gyorsabban? A memóriakezelése melyiknek jobb? Melyik foglalna kisebb helyet?

Illetve a Rust mindenre lehet használni, amire a C++-t is?

2022. febr. 14. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%

Ha bennem ez megfogalmazódott, akkor nyilván sugalmazott.

Ezt éppen te nem tudod objektíven megitélni, mert te vagy a mondat szerzője.

De én nem vitázom. Számomra ennyit nem ér ez az egész.

2022. febr. 14. 19:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Mindkettőnél az adott programnyelvhez elérhető leggyorsabb fordítót használnánk.
2022. febr. 15. 00:57
 13/15 anonim ***** válasza:

"Mindkettőnél az adott programnyelvhez elérhető leggyorsabb fordítót használnánk."

Felejtsd el. Ez alapban hülyeség. Szirty egy jó fej, normális, nem úgy mint az itt megforduló verebek, tisztelet a kevés kivételnek, de most hülyeséget mondott.

Egy nyelv a szerkezetétől, a rá jellemző megoldásoktól lesz olyan, amilyen.

Nézzük meg, egy basicben írt basic interpreter hogy nézne ki?

Attól lenne a nyelv maga rosszabb, hogy akadt egy ember, aki arra vetemedett, hogy basicben írjon basic interpretert? Dehogy.

A fordítók ma a végletekig ki vannak hegyezve. Már nincs rajtuk mit turbózni. Csak a friss procik új utasításai nyitnak egy kis szabad terepet a polírozgatóknak, ideig-óráig.

Amellett, hogy egy nyelv alkalmasabb-e a másiknál, azt manapság a feladat határozza meg a leginkább. Ha egy nyelv eszkozkészlete zomében jól idomul a teendőkhoz, akkor oké, ha meg kevésbé, akkor a második helyre szorul.

2022. febr. 15. 01:28
 14/15 Szirty ***** válasza:

"Ezt éppen te nem tudod objektíven megitélni"

Egyértelműen leírtam hogy a mondattal mit szerettem volna kifejezni és mit nem.

Aki a szavak között akar olvasni, hát tegye. De ne nekem magyarázza mit akartam leírni. Ez 3 szó volt!

2022. febr. 15. 06:11
 15/15 anonim ***** válasza:

“Illetve a Rust mindenre lehet használni, amire a C++-t is?”

Elméletileg majdnem igen. A gyakorlatban:

- Vannak feladatok, amelyekhez Rustban is unsafe kódot kell írnod, akkor viszont már ott vagy, mint C++-ban (azaz ha ez a kérdésed: nem lehet MINDENT safe kódban megírni Rustban). Itt találsz pár konkrét példát: [link]

- Vannak feladatok, például játékfejlesztés, ahol olyan fejlett engine-ek, könyvtárak stb. vannak, hogy nem éri meg Rustban barkácsolni.

Ezeket leszámítva én ma már Rustban kezdenék el egy teljesen új projektet.

2022. jún. 15. 20:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!