Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki a programo...

Hogyan kezdjek neki a programozásnak?

Figyelt kérdés
Melyik nyelvet válasszam, hogyan kezdjek el tanulni? Linuxon vagy windowson lenne érdemes?
2022. febr. 10. 00:25
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
17%

16: "És aki nem ért vele egyet az hülye."

Hát te alapból az vagy, mert akkora baromságokat írsz, hogy az ember az olvastán lenyeli keresztben a konyhakést.

" A másik tévképzete, hogy az assembly strukturált nyelv. Arról se lehet lebeszélni."

Legalább olyat hazudnál, ami nem lehet leellenőrizni, te buta, vén majom. Itt a válaszom:

"Az assembly CALL-ja +return/ már amelyiké, mert elég sok assembly ezt nélkülozi/ csak a visszatérést biztosítja a hívás helyére.

A strukturált nyelv alapja, hogy megvan benne a három alapszerkezet és a strukturáltságot biztosító procedúra/szubrutin/függvény hívásának a lehetősége."

Itt meg a linkje: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

2022. febr. 10. 12:43
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell hozzátanulni azt, amit pythonnál, C-nél kotelező."

Mert mit kell hozzátanulni C-nél meg Pythonnál?

2022. febr. 10. 13:08
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
21: Mesterien forgatod ki a saját tévképzeteidet. Egy korábbi kommentben meg ezt írtad: "BASIC nem a goto-tól lesz srukturált, hanem a GOSUB-tól." -> Ebből következik hogy amiben van szubrutin hívás szerinted strukturált. De ezt már tagadod.
2022. febr. 10. 13:24
 24/56 anonim ***** válasza:
77%
A stílusod olyan alpári, hogy kiesik a kapa a szádból. Én valóban oktatok. Te nem tudom, mit csinálsz, de ezzel a stílussal faluvégi kisegítőbe sem vesznek fel takarítani, tanárnak biztosan sehova. Sajnállak, őszintén. Marad neked a gyakori.
2022. febr. 10. 13:25
 25/56 anonim ***** válasza:
13%

Mert mit kell hozzátanulni C-nél meg Pythonnál?

Elég sok mindent.

Azt kell figyelembe venni, hogy egy átlagos képességű ember esetén minden apróság, ami akadály, kudarcot eredményezhet. Úgy is elég sok frusztrációt kell elviselnie egy null km-es tanulónak. Ezért fontos, hogy semmi ne terhelje foloslegesen.

A python esetében az idegesítő indentálás, a c stílusú szintaxis, míg C esetén a szintaxis mellé ott van az include, annak szerepe, az idegenül ható +=, i++, stb operátorok egész serege.

A pascal ezzel szemben azt hasznosítja, amit az illető már amúgy is tud. A matematikai és a relációs operátorok mindegyikét ismeri a tanuló. A pascal kód olvasása sokkal konnyebb a c-nél és pyton kódnál, ami elsőrendű szempont egy tanuló esetében.

Egy pár hete tanuló emberke egy pascalban, más által írt függvényt, kódrészletet el tud olvasni, jó eséllyel képes értelmezni is. C esetében ez messze nincs így. És akkor hol vannak a nested procedúrák, az egymásba ágyazott ciklusok kozotti kiigazodások.

2022. febr. 10. 13:26
 26/56 anonim ***** válasza:
0%

Mesterien forgatod ki a saját tévképzeteidet. Egy korábbi kommentben meg ezt írtad: "BASIC nem a goto-tól lesz srukturált, hanem a GOSUB-tól."

Ez csak addíció volt a korábbi írásomhoz te tulok, ráadásul, ezt nem én állítottam, hanem másokra hivatkoztam.

2022. febr. 10. 13:28
 27/56 anonim ***** válasza:
79%
"A stílusod olyan alpári" ld. nálad: " te tulok " nem tudom ki alpári. Ha csak az nem, hogy nem vagy képes tűrni a kritikát.
2022. febr. 10. 13:32
 28/56 anonim ***** válasza:
0%

"A stílusod olyan alpári, hogy kiesik a kapa a szádból."

Szerencsére a ti stílusotokkal nincs semmi gond, igaz? Amit tőlem kaptok itt néhányan, az magatok tükorképe. Amúgy módfelett udvarias vagyok első korben mindenkivel, később már csak azzal, aki ezt meg is érdemli.

" Én valóban oktatok. "

...nál, ha tudnál. Megennélek reggelire, piskóta.

2022. febr. 10. 13:34
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

:DDDD

"Megennélek reggelire, piskóta."

Juuuj, akkor hívd a csapatodat és találkozunk az ovi sarkában! :DDDD

2022. febr. 10. 13:39
 30/56 anonim ***** válasza:
100%
22 (2022.02.10 13:08) "Mert mit kell hozzátanulni C-nél meg Pythonnál?" : a programozást kell hozzátanulni. Legalábbis én így értelmezem amit leírt a "kolléga". Mert szerinte a Pascalnál úgy jön magától, hogy az ember úgy születik, hogy Pascal program kibugyan a fejéből, és nem kell megtanulnia programozni. Semmivel sem egyszerűbb a Pascal mint a Python, meg a C. A C egyeseknek idegen lehet a pointerk, meg a (kicsit elfuserált) stringkezelése miatt, de az is hamar megszokható.
2022. febr. 10. 13:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!