Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvet...

Milyen programozási nyelvet lenne érdemes tanulnom? Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés
Gazdasági diplomám van, viszont nagyon keveset keresek és nehezen találok alapból is állást , pedig beszélek mellette több nyelven is. Úgy gondolom, hogy ha megtanulnék egy programozási nyelvet, akkor azzal talán vonzóbb lennék a munkaerő piacon, esetleg több lábon is állhatnék. Viszont szeretném ezt megfontoltan tenni. Napi 1-2 órát tudnék rászánni átlagban a tanulásra. Szerintetek az én esetemben melyik lenne a legkifizetődőbb programozási nyelv? Amit akár tudnék a gazdasági végzettségemmel is kombinálni. Hogyan kezdjek neki? Nincs kedvem egy haszontalan bootcampre áldozni, egyetemi képzést pedig nem tervezek még egyet végigcsinálni. Az udemy kurzusok jók erre? Vagy hol találok olyat, ami kicsit specifikusabb irányba visz(ezalatt értve, hogy gyakorlatias, multinacionális cégeknél használható tudást is ad)? Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. júl. 21. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
Megint kezdődik...
2021. júl. 21. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Micsoda? Szeretném fejleszteni magamat, ehhez szeretnék tanácsot.
2021. júl. 21. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de:

- "nagyon keveset keresek és nehezen találok alapból is állást"

Ha csak emiatt akarsz megtanulni programozni, akkor már rosszul kezdődik.

- "Napi 1-2 órát tudnék rászánni átlagban a tanulásra"

0 tudással nagyon kevés, egyébként sem lehet pontosan megbecsülni mennyi idő lenne Neked megtanulni, de 1-10 év is lehet akár, mire bejutsz egy céghez, ami nem is biztos, hogy olyan sokat fog fizetni (és, hogy egyáltalán jól fogod ott érezni magad).

- "udemy kurzusok jók erre"

Attól függ mi a célterületed. A .NET-es világ inkább pluralsight-on jellemző (persze van sok más is), udemy pedig inkább Java felé húz, bár ez lehet, csak az én hülyeségem. De alapvetően jók lehetNEK, ha rengeteg időt rá tudsz szánni.

- "multinacionális cégeknél használható tudást is ad"

Ezt szerintem jó sokáig felejtsd el. Ki lehet fogni olyan multit is, ahol nem veszik annyira komolyan a szakmai tudást, de azok a multik, ahol a szoftverfejlesztést valamilyen szinten komolyan veszik, oda nagyon sok tapasztalatot kell felmutatnod.

Egyébként ne add fel, nem azért írtam amit írtam, hogy eltántorítsalak, csak, hogy ne szállj a fellegekbe, mert nem olyan egyszerű a "jó fizut" megkapni, kell hozzá elkötelezettség a szakma iránt, nem elég, ha pár udemy kurzust lenyomsz és referencia projekteket gyártasz. Pontosan kell tudnod, hogy mivel szeretnél foglalkozni és időt kell rászánni, nem elég az 1-2 óra naponta... Egy roadmap segíthet az elindnulásban.

2021. júl. 21. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tűzz ki magad elé egy célt, mivel is szeretnél foglalkozni, mert szoftvertechnológiát mindig ezek mentén választunk.

Gazdasági végzettséggel célszerű az adatanalitika és adatvizualizáció, a gazdasági végzettségűek többnyire Tableau-ban vagy MS Power BI-ban nyomulnak, ez utóbbi desktop verziója ingyenes és van hozzá egy csomó free tutorial a YouTube-on.

Egy másik ötlet a VBA for Excel, amely technológia sajnos még mindig a piacon van, de ezzel szokás írni interaktív Excel táblázatokat.

Ha tényleg programozás programozást szeretnél tanulni, akkor gazdasági végzettséggel javaslom az R nyelvet, ehhez rengeteg nagyon jó irodalom van angolul ingyenesen elérhetően, és rengeteg jó kurzus. A Udemyn Kirill Eremenko vagy José Portilla kurzusai a legjobbak, van közöttük R is. Ha valami komoly célt szeretnél kitűzni, akkor a Google-nek van egy új Data Analyst certifikációja a Courserán, ez R nyelven van. Tűzd ki ezt célul és tedd le. A CV-ben is jól mutat.

[link]

Ipari környezetben a legtöbbször Pythont használnak ugyanerre a célra, de szerintem (hacsak nem akarsz kifejezetten programozó lenni) akkor az R jobb nyelv és inkább azt javaslom kezdetnek. Ha netalán belevágnál írj és küldök R könyvlistát.

2021. júl. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!