Inkább posztgraduális képzésre kéne menned. Vagy doktori iskolába.
2022. jan. 19. 03:01
2/9 anonim válasza:
Nem éri meg. Inkább tanulj meg programozni!
2022. jan. 19. 08:07
3/9 anonim válasza:
Az, hogy matek lételeme a programozásnak csak az egyetemek átbaxása, eltekintve a sufnicégektől, ahol matek kell oda felvesznek matematikust, merthát olyan képzés is van. Én pl konkrétan igen bonyorult szimulációkon dolgozom, de évek óta egy összeadást nem végeztem, a matematikusainktól és fizikusaninktól megkapom a kész képletet, helyettesísd be és kész. Vagy matekos vagy vagy programozó, egyszerre a kettő nem, mert mindenkinek 24 órából áll egy nap, mindenre nincs idő.
2022. jan. 19. 09:14
4/9 anonim válasza:
Néha a programozásban nem jön rosszul a matematkai jártasság.
2022. jan. 19. 09:23
5/9 anonim válasza:
Attól függ mit akarsz csinálni egy webprogramozónak szerintem nincs nagyon szüksége komoly matematikai tudásra. De pl ha Deep Learning-et szeretnél programozni akkor oda azért komoly matek kell.
2022. jan. 19. 11:03
6/9 anonim válasza:
"Én pl konkrétan igen bonyorult szimulációkon dolgozom"
LOL
2022. jan. 20. 07:00
7/9 anonim válasza:
Programtervező MSc esetén (ami előtt gondolom volt BSc is) már elég sok matematikai jellegű tárgynak kellett lenni, sok közös vagy hasonló tárgy lehetett a Matematika BSc-vel. Bár ez intézménytől is függhet. Szerintem már nem sok extrát adna hozzá ez az alapszak, ha csak nem kifejezetten a matek-informatika tanári pálya a cél.
Ha mindenképp egyetem, akkor inkább valami speciálisabb MSc vagy PhD képzés, esetleg egy kicsit más alapszak, biológia (bioinformatikához), földrajz (térinformatikához), fizika/gépész/villamosmérnök (hardveres dolgokhoz)
De talán jobb irány a PhD, főleg hogy bizonyos számú félév után már önköltséges az alapképzés. Vagy egyszerűen keresni egy jól fizető céget, ahol szakmailag is lehet fejlődni. Anyagilag jobban megéri a PhD ösztöndíjnál.
2022. jan. 21. 10:28
8/9 anonim válasza:
#7 Azt azért tegyük hozzá, hogy a PhD mellet is lehet dolgozni. A kérdés csak az, hogy a tanszék és a munkahely mennyire nyitott rá. A legjobb ha az ember valami olyan téma mellett csinálja doktorit amelyből a munkahely is profitál. Akkor az win-win mind a 3 félnek. Az már más kérdés, hogy ilyet nehéz találni. Tapasztalaim szerint az a jellemző az, hogy elkezdik a PhD-t majd a kapcsolatoknak köszönhetően talál olyan munkahelyet, ami egyezik a témájával. Na abból lehet igazán nagyot szakítani.
2022. jan. 21. 11:03
9/9 anonim válasza:
#8 Igen, az úgy mindenképp előnyös, ha ilyenre van lehetőség. Jellemző már MSc, sőt néha BSc alatt is, hogy munkahelye is van az embereknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!