Fontot, így hirtelen?
Saját editort fejlesztek éppen. Ehhez kérnék segítséget. A rendszer, windows.
Célom, hogy valami olyan fontot tegyek bele, ami elég jó ahhoz, hogy elviseljem az egész napos bámulását.
Preferenciáim:
Legyen truetype.
Legyen monospaced.
Legyen nagyon jól olvasható.
Legyen BOLD opciója.
Nem baj, ha kissé szögletes. Az sem, ha elég határozott, kontúrosan megrajzolt.
Ami eddig nagyon tetszett, az a DejaVu Monospaced, ami a linux-os kWrite editorban a default FontSet.
Le is töltöttem, de a windowsban valahogy nem adja ugyanazt az élményt.
Körülményeskedésnek tűnik, de tudom, hogy nem az, mert koránt sem mindegy, hogy mit bámulok, használok majd éveken át. A jót kiválasztani meg csak egyszer kell.
Köszönöm előre is a fáradozását annak, aki segít.
1: Thx az ideát, de ezt a lépést már megtettem. Nem véletlenül tettem fel mégis itt a kérdést.
3: Ezt a fontot megnézem. Thx.
4: A windows éppen, hogy nem ilyen szempontok alapján tartalmazza azt a néhány fontkészletet, amit. Fejlesztésre csak monospace font felel meg, abból meg kettő van, a courier és ennek újabb változata. Hát, mit ne mondjak, ennél azért vannak jobb lehetőségek.
5: Thx, ez remek tool.
For all: Thx minden kedves hozzászólónak.
Eddig a JetStream Monospace a legesélyesebb, de még kutakodok.
Amúgy, korábbi kedvencem, a DejaVu Monospace a programozók kedvelt fontjai c. listában is szerepel, mindjárt a második helyen.
"Fontot, így hirtelen?"
Menj be egy pénzváltóba és adj forintot, fontot kapsz vissza 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!