Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban már haladó vagyok,...

C#-ban már haladó vagyok, viszont egy brainfuck generáló problémám akadt most hirtelen a Math. Pow függvénnyel, amit alapvetően tudok használni. Valami ötlet, hogy mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

A változónevekkel ne törődjetek, a lényeg az, hogy van egy Pont és egy Szakasz osztályom, és azoknak vannak különböző mezői (nyilván tudjátok mije van egy pontnak, és mije egy szakasznak :) ).

Szóval íme a kód:

int xNégyzet = Math.Pow((egySzakasz.kezdő.x - egySzakasz.vég.x), 2);

(És még egy ilyen yNégyzetben is.

Úgy ahogy van aláhúzza pirossal az egészet az inten és az egyenlőségjelen kívül.)

Valami baja van az inttel meg a double-lel, pedig nem is csináltam semmi doublet...

Csináltam még típuskényszerítést is (...Math.Pow((double)(egySzakasz...), de úgy is aláhúzott mindent...

Mi a teendő ilyenkor?

#hiba #probléma #függvény #Visual C# #aláhúzás #Math.Pow #típuskényszerítés
2015. márc. 23. 16:54
1 2
 1/12 uno20001 ***** válasza:
Ha feléviszed az egeret általában leírja, hogy mi a gond.
2015. márc. 23. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Haladó C#-os, az.
2015. márc. 23. 17:09
 3/12 A kérdező kommentje:

Mondom hogy baja van az inttel meg a double-lel!

MAGYARUL: nem tudja konvertálni egyiket a másikba.

Eddig oké, de én nem mondtam neki, hogy konvertálja!! xDDD

Nem is adtam meg doublet sehol, és még típuskényszerítésnél is ezt csinálja..

Mellesleg a tanárnak sem volt a típuskényszerítésen felül ötlete arra, hogy most mi legyen...

Ja, és nem kértem sértegetést! -.-"

Ezen a rohadt oldalon csak kritizálni lehet a másikat, ha valamit nem tud?!

És képzeld el, igen, haladó vagyok! Attól hogy most egy pitinek tűnő gondba akadtam még nem azt jelenti hogy itt megállt a tudásom, és komplikáltabb programokat már meg sem tudok írni...

Képzeld el érettségi feladatokat is megtudok oldani...

Nem véletlen mondtam, hogy brainfuck generáló a probléma, hiszen ennek a problémának kb nem is kéne lennie! :D

Tudtommal helyes a szintaxis..

Na akkor most hogy leírtam a hibaüzenetet, megtoldva egy kis véleménnyel meg felvilágosítással, tudna valaki ÉRTELMES segíteni? :D

2015. márc. 23. 17:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Éééés most vágom a fejem a falhoz... xDD

Hát nem inttel kell kezdeni.. xD

(Mielőtt itten leoltotok, azért írtam oda intet, mert a tanár úr is intet írt, csakhogy ő nem Math.Pow-val folytatta.. :D )

Sorry for the time wasting! xD

2015. márc. 23. 17:20
 5/12 anonim ***** válasza:

Jajj, de unom már ezt a hisztit, főleg az ilyen hisztipistiktől, akik szerint az érettségi feladatsor haladó probléma...

[link]

Na szerinted mi a probléma?

Az, hogy egy rohadt google keresést sem tudsz egyedül megcsinálni.

2015. márc. 23. 17:22
 6/12 A kérdező kommentje:

Én nem mondtam hogy az érettségi problémát okoz, épp ellenkezőleg.. :D

Ezért volt fura ez a kis gond, és mondom: csak annyi hibám volt, hogy nem double-lel kezdtem a sort!

Pont ezért nem kerestem rá semmire, mert tudtam, hogy az egyenlőségjel utáni részek biztosan jók, az meg eszembe se jutott, hogy rossz típussal hoztam létre.. xD

Ezek csak ilyen figyelmetlenségi problémák ugyan, de mindegy. :D

Viszont mondok én még valamit:

Ha egy szerencsétlen itt feltesz egy kérdést, akkor küldhetsz neki linkeket, google keresést, stb., de ne oktasd ki, ne sértegesd, és elsősorban válaszolj neki (ha még más nem tette meg vagy nem jött magától rá az illető), mert a válaszolóknak értelemszerűen az a dolguk, hogy válaszoljanak!

Ha már rászánjátok magatokat arra, hogy válaszoltok, akkor az a komment tartalmazza a VÁLASZT!

Punktum, további szép napot! :D

2015. márc. 23. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:

"Valami baja van az inttel meg a double-lel, pedig nem is csináltam semmi doublet..."

Ezek szerint az a programozó aki tudja értelmezni a fordító által kiírt hibaüzenetet és megnézi a függvény visszatérési értékét már professzionális? Legalábbis ha te haladó szinten vagy biztosan.

2015. márc. 23. 19:59
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem csak erre gondoltam, amikor azt írtam "haladó". :D

Most ecseteljem részletesen a tudásom minden zugát? xDDDD

2015. márc. 23. 20:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Sokáig mondjuk nem tartana.
2015. márc. 23. 20:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Szerintem kétszer elaludnál alatta de mindegy...

(És nem azért mert unalmas lenne; mondjuk ha neked unalmas lenne hallgatni engem hogy én mit tudok programozásból akkor fiam neked sem lehet túl sok a tudásod.)

2015. márc. 23. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!