Tényleg ennyi ember akar hirtelen programozó lenni vagy csak én találkoztam ennyi emberrel?
Szinte mindenhol csak ilyen emberek "jönnek szembe". Ma reggel egy facebook poszt alatt ekézték egymást a hozzászólók és kíváncsiságból megnyitottam az egyikük profilját, programozó.
Szintén egy hasonló esetben néztem rá egy másik személy profiljára aki örömködött a Blm szobornak, ő is programozóként dolgozott.
Néhány nappal korábban egy barátom mutatott egy trash videóst akinek szintén pont az a szakmája.
stb. stb.
Tényleg mindenki az akar lenni vagy csak én futottam bele ilyen emberekbe?
Szerintem csak te meg nem kell azzal foglalkozni, hogy kinek mi van beírva.
Hány ismerősöm van, aki már két hónap után kibukott, erre 10 éve kint van, hogy xy egyetem :D
1. Hogy valaki azt állítja magáról hogy programozó, még nem biztos hogy az.
A dezinformáció remek fegyver.
2. Programozó és programozó között is van különbség - akár területben (web/asztali/szerver/beágyazott rendszer/mobil/...), akár képzettségben (gyorstalpalón végzett, vagy szoftverfejlesztő technikumban, vagy egyetemen), akár tapasztalatban.
3. Pláne hogy a Facebookot emlegeted - a Facebook az algoritmusaival remekül tudja szabályozni a számodra megkapott tartalmak körét.
Jól látod, és íme a magyarázat:
1.: Minden ember okosabbnak gondolja magát a másiktól, tehát mindenhez ért, akár a programozáshoz is. (De ácsnak is elmehetne, mert ahhoz is ért, stb.)
2.: Sokan azt hiszik, hogy "óóó nem kell szalagmunkát végeznem egy gyárban, hanem szellemi munkával degeszre keresem magam." Hiszen ha már egy programozási könyv bevezetőjét elolvasta, akkor már tud programozni.
3.: Elég csak meghallgatni a szülőket, ahogyan áradoznak a gyerekeikről: "húúú öcsém az én kisfiam előbb tanult meg C-ben programozni, mint beszélni, olyanokat mond, amiket én sem értek." Mert ugye, aki olyat mond, amiről mi még nem hallottunk, az biztosan varázsló.
4.: Letöltenek egy Game Engine-t, löknek bele pár programsort, amit persze a netről másoltak be a CTRL+C és a CTRL+V segítségével. ...és az tényleg egészen látványos is, tehát megint csak egy programozó. De ugye ezzela módszerrel lehet diplomamunkát is "írni".
5.: Tovább is van mondjam még? :-)
Volt nem rég, hogy egy celeb meghalt.
A nagy spanja megosztott egy akármit, aztán már ránéztem az oldalára.
A srác posztolt egy kérdést, hogy tippeljetek, mi nem voltam?
Aztán kb 25 körül van a gyerek és ilyenek voltak benne:
- játékfejlesztő programtervező
- zeneszerző
- producer
- vezérigazgató
- golfpálya alkalmazott
- buszsofőr
- Meki alkalmazott
Na, talán a buszsofőr volt a nyerő.
Az nem volt még 25 évesen.
Gondolhatod mennyire volt ő fejlesztő meg producer...
4#
Miért hordod ide mindig a bizonyíthatatlan szubjektív tapasztalataid ilyen nagyképűen?
"Igaz"mondó
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!