Miért gondolja azt minden ember hogy aki informatikus az egy élettelen, kocka, introvertalt ember?
11. Te csak tudod, hogy műmájer nevelek mi?
Idióta...:D
Tudod van az a szak amit programozó matematikusnak hívtak, ma meg programtervező informatikus.
Na, ezeket kevered a semmirevaló "menedzser" szakokkal.
Gondolom, mert miért ne? valami büfészakon tengődsz, vagy nem sikerült végigvinni az MsC-t programozóként és max. weblapokkal piszmogsz, meg beállítod a rokon Bözsi néni képernyőkímélőjét és közben istencsászárnak hiszed magad, a gyíkválladdal.
Na, milyen amikor fabulálnak felőled, ahogy te teszed? :D
Pont amiért minden cigányra azt mondják hogy bűnöző vagy amiért ha valakinek nincs nője már egyből meleg.
Egyszerű besablonozni dolgokat ennyi. Az emberek 80%-a ezt csinálja.
Mert, ahogy egy volt kollégám mondta régen: a "szoftveres" pillantása akár a mélabús mélytengeri halé :-)
Csak vicceltem, de szoktam szórakozni azzal, hogy utcán mutatok egy tipikus figurát a feleségemnek, hogy na, ő mi lehet? Általában azt mondja, hogy informatikus. (Én is az vagyok egyébként, de nem hozom azt a formát, amiről felismernék ezt, talán mert nem informatikusként kezdtem :-)
Sztereotípia, de van benne valami. A Microsoft csapata anno, Bill Gates-el.
#3: "vagy olyan kis nünüke, férfiatlan, megalszik a tej a szájában vagy tényleg mázsás, pattanásos Ödönke informatikusokat ismerek."
Ennek sok oka lehet, a mai fiatalok többsége elég későn érik, mintha jobban elhúzódna náluk a gyerekkor, mint 30 évvel ezelőtt. Az informatikusok sokat ülnek a gép előtt, többségük keveset mozog, ezért is lehet az elhízás vagy a éppen a puhány fizikum. Sokan eleve introvertáltak (főleg a fejlesztők és egyes rendszergazdák), nem "dinamikus személyiségek", azért tűnhet néha mozgásuk "alvajáró szerűnek", ahogy egy team manager mondta egyszer a cégnél, ahol akkor voltam. Ráadásul, sokak jellemző viselete (rövidnadrág, hátizsák, baseball sapka, fejhallgató) csak fokozza a "férfiatlan" megjelenést.
Persze, ismerek kivételeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!