A programozói/szoftverfejesztői állásokra jelentkezők mekkora hányada nem ismeri a Git verziókezelőt?
@12 "Engem a saját cégem érdekel,"
Tudom, hogy melyik: Tesco, ahol a polcokat pakolod.
Mi a cégnél ClearCase-t, meg újonnan artifactory-t használunk, illetve van egy céges repó, igaz az GitLab alapú.
De konkrétan Gitet nem nagyon használtam... a hobbiprojektjeimhez a cégeset használom, de ha Git nélkül ennyire kóklernek számítok, akkor egye fene, ránézek a Gitre is. :D
#13 ClearCaset eddig csak hírből hallottam, van még hely ahol ezt használják? Nem gondolkodtatok még a váltáson, legalább egy próba erejéig? Félreértés ne essék nem nézek le egyetlen toolt sem, csak furának tartom, hiszen egy 30 éves rendszerről beszélünk, amiben elég sok feature differencia és szemléletkülönbség van a mai toolokhoz képest. Architektúrája teljesen elavult ezért a karbantartása is nehéz.
Az artifactory említését nem értem, az AF egy univerzális repository manager nem egy verziókövető rendszer. A source code binárisként lefordított állományát tárolja és menedzseli.
Vasútiparban dolgozom, a szóban forgó szoftver fejlesztését meg még a 2000-es években kezdték meg, akkor meg a ClearCase-t választották.
Tudom, hogy az artifactory nem pont erre való, de a repókban konkrétan a program adott verziójának a telepítőfájljai, illetve egyéb, kiegészítő fájlok vannak. :D
Na, ez nevezhető kicsit kókánynak, de egyrészt nem rajtam múlik, másrészt ha éppen valamiért nem jó a ClearCase, akkor ezt is lehet használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!