Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Még mindig hiány van programoz...

Még mindig hiány van programozókból?

Figyelt kérdés

Mennyire érné meg 2022-ben váltani, és ezt tanulni? El lehet helyezkedni mondjuk úgy 2-3 év múlva, miután ezt a szakmát kitanultuk? Tehát mondjuk 2025-ben még lesz IT szoftverfejlesztő állás, vagy "csak" a mérnöki pozicíó lesz kelendő?

Köszönöm az együttműködést.

2021. dec. 1. 14:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

"Úgy 4 éve, mikor munkahelyet akartam váltani, jelentkeztem az Oracle-höz. Volt 3 telefonos kör, egyik sem szakmai, hanem 100%-ban bullshit, semmi teszt, semmire nem voltak kívancsiak, mit tudok. Aztán a végén közölték, hogy nem engem választottak, majd miután elhelyezkedtem máshol, egyszer felhívtak, hogy nem érdekelne mégis, mert lezavarnának még egy kör interjút. Mondtam, köszönöm, de már nem aktuális..."

Én az Epammal voltam így. Lezavartak 4 kört (HR, online teszt, szakmai interjú, próbanap) aztán közölték, hogy most nincs nekem megfelelő nyitott pozi. Azért ezt a reakciót a próbanap után nem vártam...

2021. dec. 2. 18:20
 32/40 anonim ***** válasza:
80%

Ilyen nálunk is szokott lenni. A sok nyitott pozíció miatt sajnos sokan azt hiszik, hogy bárkit felveszünk és jelentkezik minden félkegyelmű. Az első telefonos interjúk ilyen tipikus retardszűrők. Van aki még angolul sem tud normálisan beszélni, de adunk neki második-, vagy harmadik lehetőséget is akár, hátha csak izgult, rossz napja volt stb.

Akiben látunk valamennyi potenciált azért, azt jellemzően megkeressük fél/egy évvel később, hátha fejlődött.

2021. dec. 2. 18:32
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kedvencem, mikor a gyerek ilyen palindrom validálás szintű feladatokat nem tud optimálisan megoldani, de kéri a másfél milliót :D
2021. dec. 2. 18:45
 34/40 anonim ***** válasza:
sztekk
2021. dec. 2. 18:50
 35/40 anonim ***** válasza:
#34?
2021. dec. 2. 18:58
 36/40 anonim ***** válasza:
Már megint a pár év és a programozókat AI fogja helyettesíteni troll...
2021. dec. 2. 19:04
 37/40 anonim ***** válasza:
#32: Én folyékonyan beszélek angolul, felsőfokú nyelvvizsgám is van. Azért mikor már próbanapra hívnak, akkor azt várnád, hogy fél is vesznek.
2021. dec. 2. 20:51
 38/40 anonim ***** válasza:
#37 ha a probanap azt jelentene, hogy fel is vesznek, akkor mi ertelme lenne a probanapnak?
2021. dec. 2. 21:12
 39/40 anonim ***** válasza:
#37: Ha elcsesztem volna a próbanapot, akkor még érteném, de visszajelez és szerint rendben volt. Meg a szakmai interjú is 2 óra volt, plusz előtte a teszt. Az ember azt hinné, ennyiből már csak le szűrik, hogy megfelel-e az ember tudása nekik.
2021. dec. 2. 21:28
 40/40 anonim ***** válasza:

Nagyon jó most a helyzet, de például csak a BME VIKről kb éventet 500 ember kikerül. Nyílván nem mindenki lesz jó szakember közülök, de elvileg ez az "infós képzések mekkája".

Ezen felül rengeteg más intézmény kínál mérnökinformatikus és programtervező szakokat. Ezen felül egyre több helyen megjeleni az üzemmérnök képzés, ami silányabb, de a programozói állások túlnyomó részére még mindig tökéletes alap képzés.

Itt éves szinten több ezer emberről beszélünk.

Erre még rájön a szintén több ezer bootcampes és önképzett ember, akik igaz nem foglalnak el majd eleinte komoly pozíciókat, de a könnyebb területeket ellepik és a jövőben versenytársai lesznek a kevesebb tapasztalattal rendelkező diplomásoknak. (Persze nem minden területen)

Jelenleg még nagyon megy a dolog és a következő 10 évben is, de eljön az a pont, amikor telített lesz a szakma.

Most rekord számokkal indulnak az infós képzések az egyetemeken. A mérnökinfó a 2. vagy 3. legnépszerűbb szak. (Itt lehet hülyeséget írok. Kb 2 hónapja olvastam egy cikkert erről, de mindenképpen a legnépszerűbbek között van)

2021. dec. 2. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!