200 ezres fizetésért 2 hónapos kóder tanfolyam után? Okj-s programozókból van a legnagyobb hiány?
Annyira buta, aki ezt a cikket írta. Aki ilyeneket ír, szerintem egyáltalán nincs tisztában az IT szektor ezen részével. De aki még ír is róla, hogy főként okj-s programozó hiányzik.
Én már unom ezt a dumát, hogy milyen sok programozó állás van.
Miért erőltetik az emberre? Ezért ilyen silányak manapság a forráskódok!!
És még nagy betűkkel ki is írják mikor megosztották a facebookon, hogy "mindenki tanuljon meg programozni".
Elég csak 1 tanfolyamot elvégezni.
Szerintem meg minden állásnál kérnek diplomát vagy egyenértékű tapasztalatot.
Ja meg az m1-en ment a propagandista fideszes dumája, hogy milyen népszerű a programtervező infromatikus szak(3. Helyen) 2. Helyen meg mérnökibformatika.
Mi lesz ennek a vége? Ha én mennék egyetemre erre a szakra (2 év múlva) és mire elvégezném, már nem lenne hiányszakma és nem lenne sok fizetés benne?
Pedig egy ELTE proginfo nem hasonlítható össze egy ilyen gagyi 2 hónapos tanfolyammal.
Az OKJ-s képzés nem feltétlenül a végállomás. Fogd fel úgy, mint első lépést, és máris több értelmet nyer a dolog. Programozó hiány van. Ahogy érzem, nem is kicsi. Valahol csak el kell kezdeni programozókat képezni, de gyorsan, és ha ez nem megy az főiskolai képzés keretében, akkor máshogy kell elkezdeni. Koránt sem ideális, de a semminél jobb.
#2 > az mondjuk nettó hülyeség, mert nem igazán számít a végzettség
Ha éppen programozót vennél fel, és nem igazán tolonganak az állásért, akkor már annyira nem számít, csak el tudja végezni azt, amire fel akarják venni. Amúgy sok álláshirdetésben fogalmazzák meg manapság úgy az elvárást, hogy „felsőfokú végzettség, vagy azzal egyenértékű szakmai tapasztalat”. Persze értem azt, hogy felsőfokú végzettség nélkül azért jó pár év tapasztalat, önképzés kell, hogy valaki ugyanolyan szemléletben lásson, ismerje ugyanazokat a szakszavakat, technológiákat, amire egy egyetem megtanít.
"két szakmai diplomával, öt év gyakorlattal csak ingyenes gyakornoknak vennének fel"
Ő vagy kávét főzhetett öt évig, vagy annyira hülye (már bocsánat), vagy nem érdekli az egész..
"Ezért ilyen silányak manapság a forráskódok!!"
Tudom, egy egyetemi progmatos végzettséggel nehéz megemészteni, de egy működő, habár silány kód is jobb, mint a semmi. Az is a szomorú igazság része, hogy megfelelő specifikációt követve viszonyag kevés, de célirányos programozói tudással elég jó el lehet boldogulni. Mint a cikkben írták, hiány főleg ilyen kóderekből van, és architektekből. :(
Amíg keresleti piac van, addig ezek a megoldások működnek. Hasonló gyorstalpalókat amerikában, a szilícium völgyben is csinálnak. Ott 6 hetes tanfolyamon képeznek data scientisteket, akiknek garantálják az éves 100ezres fizetést. (Mondjuk, hogy egy olyan helyre bekerülj, kell phd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!