Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Másokat sem ismernek el...

Másokat sem ismernek el programozóként?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat tanultam és tanulok azért, hogy programozóként dolgozzak. Ennek az eredménye pedig az, hogy jól keresek, beoszthatom a munkámat, nem stresszes a munkahelyem, home office van, stb.

A körülöttem lévő ismerősök, barátok, család viszont úgy tekint erre az egészre, mintha a programozók isten kiválasztottai lennének, akik semmit nem tettek, csak a szerencséjük miatt van egy jó életük, és tök könnyű munkát végeznek.

Mások nem találkoztak még ezzel a környezetükben? A ti ismerőseitek elismeri, hogy ez egy igenis nehéz szakma?

(Az nem segített, hogy "ha ilyen könnyű, miért nem csinálja mindenki ezt?")

2021. nov. 3. 15:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Miert foglalkozol vele, hogy elismernek-e?
2021. nov. 3. 15:30
 2/17 A kérdező kommentje:
Mert bosszantó az, hogy minden beszélgetésben elhangzik, hogy "neked könnyű"
2021. nov. 3. 15:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Erre van egy kulcsmondat: "lehet utánam csinálni".
2021. nov. 3. 15:50
 4/17 anonim ***** válasza:

Haveri körben sokszor előjön ez a dolog, amit a kérdező leírt, de én elengedem a fülem mellett. Totálisan ignorálom.

3/3: Pontosan...

2021. nov. 3. 15:55
 5/17 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem azt amiről a kérdező ír, nálam is ugyanez a helyzet.

Nekem konkrétan azt mondta a nagybátyám, hogy ő is szívesen elpötyögne a számítógépen egész nap.

Nehéz nem reagálni semmit erre, de gondolj bele mi van egy ilyen kijelentés mögött.

Utálja a munkáját és emiatt frusztrált. Lát valakit, aki nem utálja a munkáját, nem boldogtalan és nem érti ez hogy lehet.

Ezt a belső feszültséget egy beszólással tudja oldani, szó szerint jól érzi magát ilyenkor egy pillanatra, aztán másnap újból arcon csapja őt a saját valósága.

Könnyű-e a programozás? Nos, én 10 évvel magam mögött azt mondom, hogy igen is, meg nem is. Ha valami érdekel, akkor azzal szívesen foglalkozol, nem lesz megerőltető. A másik oldalon viszont ott van, hogy mindig lesz olyan feladat, vagy olyan rész, ami nehéz.

Persze sokan mondják szakmabeliek közül is, hogy ó hát a programozás baromi könnyű dolog, de ők valahogy sosem a kirívó szakmai teljesítményükről híresek.

2021. nov. 3. 16:10
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem kell vegyülni ilyen plebejus emberekkel, ennyi a trükkje.
2021. nov. 3. 16:28
 7/17 anonim ***** válasza:
El kell magyarázni nekik, hogy nem olyan egyszerű azért ez. Rakj elé egy komplex projektet, van rá 3 hete. Utána fel fogja fogni, hogy cintárényor betanított cirkuszi majom szintű diákmeló fizus gyári melója mennyivel "könnyebb"
2021. nov. 3. 16:53
 8/17 anonim ***** válasza:
Ez munkától független. Amíg kívülről várod az elismerést és megerősítést, addig ez lesz. Agykutató is lehetnél, ha így állsz hozzá, sosem leszel elégedett. Az az egy kérdés van, hogy miért van szükséged mások elismerésére? Kinek akarsz megfelelni valójában? Szüleid? Nagyszüleid? Párod? Kinek a véleménye számít annyira, hogy sért, hogy nincs elájulva tőled?
2021. nov. 3. 16:56
 9/17 anonim ***** válasza:
Nekem is mondták már, hogy jó lenne ha őket is azért fizetnék hogy a gép előtt döglenek egész nap. Mondtam, hogy a gép előtt döglesz egész nap, mégse fizetik. Nem kell ilyen emberekkel körbe venni magad és kész.
2021. nov. 3. 19:09
 10/17 anonim ***** válasza:
Ennél már csak azoka a plebejusprolik a rosszabbak, akik automatikusan "informatikusnak" hisznek ha szemüveget hordasz és be van tűrve az inged.
2021. nov. 3. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!