Honnan lehetnek referenciamunkáim kezdő programozóként?
"Sokat emlegetik, hogy nagy előnyre lehet szert tenni, ha vannak referenciamunkáim különböző open source fejlesztésekből."
Ez nem igaz.
Csak a NEVES open source fejlesztésekben játszott, ÉRDEMI szerep az, ami segítheti az előmeneteledet.
Nekem például a szakdolgozati és A TDK munkám is elérhető githubon. De volt pár önálló próbálkozásom is, azokat is feltettem, inkább legyen több, mint kevesebb. Sok évfolyamtársam tette fel a házikat féléves feladatokat is, végülis ez is oké, bár szerintem érdemes láttatni, hogy nem csak a kötelezőt teljesítetted.
Ezen kívül még vannak minikurzusok is(pl udemyn), gyakran állnak abból, hogy egy kisebb projektet csinálhatsz végig.
Látom, a leszavazgató, ugróegerek megint nem voltak képesek felvenni a fordulatot. Nekik üzenem:
Open source project annyi van, mint égen a csilag. Az, hogy valaki egy vagy két ilyenben adatbázisokkal szutykolódott, vagy megírt beléjük négy-öt, tíz-húsz sekélyes függvényt, még nem hat meg egyetlen munkaadót sem.
6
Senki sem beszélt ilyesmiről. De jó nagy hülyeség azt állítani, hogy a projekt típusa és nem a beletett munkád dönti el, hogy valami jó referencia vagy sem. Az a lényeg, hogy gyakorlatot szerezzen, lehetőleg minél "iparibbat", ezt tudja demonstrálni a refikkel és majd a szakmai teszten is. Neki még lehet, hogy el tudod adni a különféle vérpista hülyeségeidet, nekem tapasztalt fejlesztőként már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!