Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Munka mellett fejleszteném...

Munka mellett fejleszteném magam programozásból, szerintetek kb. mennyi idő alatt lehet odáig jutni, hogy meg lehessen belőle élni?

Figyelt kérdés

Mondjuk nettó 200-250

Jelenleg van egy közlekedésmérnöki diplomám, nem az a szint mint egy gépész vagy villamos, de egy közepesnek mondanám. Vannak ennél kevesebbet érők is, egyéb szakok között nézegetve meg főleg...

Na most arra gondoltam, hogy tanulnék programozást, önszorgalomból és később átnyergelnék arra, ha már mondjuk megélhetést biztosít. És akkor onnan abban fejleszteném magam.

Szerintetek 1-2 év alatt lehetséges? (Persze, hogy lehetséges, de mennyire valószínű?).

2021. okt. 26. 19:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
89%

"Hülyeséget írsz.

Ezt tanulja egy PTI-s, egy mérnökinfós három éven át."

Pontosan tudom, mit tanul egy PTI-s, mert én is azt végeztem.

De az elmélet és a gyakorlat ebben a szakmában igen fedi egymást 100%-ban, aki a tankönyvi példák alapján akar egy komolyabb rendszert megtervezni, na azok a fejlesztési projectek igen csúnyát szoktak bukni.

15 éve dolgozom a szakmában, láttam már pár ilyet.

Na ehhez kell a sok-sok év tapasztalat, amit az egyetemen nem fogsz megszerezni.

Az a fél-1 év gyakornokoskodás kb. semmire nem jó ilyen szempontból.

2021. nov. 4. 18:54
 22/32 anonim ***** válasza:
89%
*nem fedi egymást 100%-ban
2021. nov. 4. 18:55
 23/32 A kérdező kommentje:

Aki a matek miatt aggódna, tanultam én is matekot, mivel mérnöki szakra jártam. 4 félév matek + egyebek, pl. statisztika.

Nem azt mondom, hogy az erősségem volt, de mentek...

Akik nem visszahúznak, azoknak köszi, elkezdem, max hobbi projektek lesznek belőle. Úgyis van 1-2 ötletem ami saját célra jó lenne. Amúgy volt programozás is egy félév, alapok, visual basic for applications.

2021. nov. 5. 14:00
 24/32 A kérdező kommentje:
Vannak amúgy könyvek, net, akár tanfolyamok, sőt egyetemen, ahová jártam, vannak könyvek infós tantárgyakhoz, bárki vehet ott akármilyen egyetemi könyvet, de elektronikus formában is vannak, ottani oktatók által írottak. Tehát akár ezekből is tudok fejlődni, ha már annyira az egyetemi oktatást mondják itt többen... Oké beadandókat nem kell kötelezően írnom :D
2021. nov. 5. 14:06
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem érted a lényeget.
2021. nov. 5. 19:10
 26/32 anonim ***** válasza:
4%

Tudod, amióta megjelentek és népszerűvé váltak az arduino boardok, azóta boldog-boldogtalan kiéli a vágyait rajtuk, úgy, ahogy tudja. Ha meg éppen nem tudja, akkor rohan fűhöz-fához, hogy segítséget kérjen, mert nem megy az LCD init, nem moccan a stepper motor, nem mér jól az accelerator, stb.

Ezt hívják úgy, hogy taknyolás, gányolás, vagy kissé finomabb megfogalmazásban: hobbi. Az tény, hogy ezekből az emberekből se villamosmérnök, se mechatronikus önerőből nem lesz.

Hát ugyanígy nem lesz belőled sem programozó. És ezt pontosan tudják azok a cégek is, akiktől te státuszt fogsz remélni.

2021. nov. 6. 15:12
 27/32 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező: nem kell az előző válasszal foglalkozni, ma már nagyon sokirányú a programozási terület, nem olyan kicsi, mint 20-30 éve.

Akik hurrognak, csak egy-egy szegmensét látva és gunyorosan példákat kiragadva vészmadárkodnak.

2021. nov. 6. 15:24
 28/32 anonim ***** válasza:
18%

27-es: Ha az autód elromlana, vinnéd olyan emberhez javíttatni, aki azt állítja, hogy ért az autókhoz, de nincs szakképzettsége?

Ha építkeznél, rábíznád-e a tetőszerkezetet olyan emberre, aki nem ács, de azt állítja, hogy keni-vágja a dolgot?

Ha meg kellene operálni, alá feküdnél-e egy olyan ember kése alá, aki azt állítja, hogy nem orvos, de remekül dolgozik?

Mert ha nem, akkor mire fel hazudozol itt a kérdezőnek?

Miért kábítod olyasmivel, ami nyilvánvalóan nem igaz?

2021. nov. 6. 15:32
 29/32 anonim ***** válasza:
93%

Itt te beszélsz olyat, ami nyilvánvalóan nem igaz.

Sokan dolgoznak a szakmában szakirányú végzettség nélkül, gyorstalpalókon vagy autodidakta módon tanulva.

Ez tény.

Innentől kezdve szajkózhatod a hülyeségedet ameddig csak akarok, a valóság nem hajlik meg a kedvedért.

2021. nov. 6. 15:37
 30/32 anonim ***** válasza:
89%
A kódmajmozó, másokat sértegető felhasználót jelentsétek, senki sem beszélt itt vele így, hogy ilyen stílust engedjen meg magának.
2021. nov. 6. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!