Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire nehéz az EPAM mentor...

Mennyire nehéz az EPAM mentor programja? Egy másik (nem fejlesztő) teljes állás mellett el lehet végezni?

Figyelt kérdés

Friss diplomás vagyok (proginfó), tapasztalatom viszont sajnos nincs a szakmában. Ezért el szeretném végezni az EPAM mentor programját, de ehhez Pestre kell költöznöm albérletbe.

Az lenne a terv, hogy amíg tanulok, addig teljes állásban elmegyek mondjuk árufeltöltönek délutánosként és mellette végzem a képzést. Így teljesíthető a program?

Illetve mennyire nehezek a vizsák és maga a képzés?

2021. szept. 22. 22:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha proginfon végeztél van tapasztalod. Én nem mennék mentor programra. Tök felesleges. Ami tudásod van az itthon szinte bármelyik junior pozira bőven elég. Még többet is tudsz, mint amennyit juniornál elvárnak.
2021. szept. 22. 22:57
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Mi van a gyakorlati helyeddel? Onnan kivágtak? Bárhová jelentkezhetnél, felvennének juniornak.
2021. szept. 22. 23:15
 3/19 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy 2 cég volt a környéken, ahova el tudtam volna menni szakmai gyakorlatra, de a járvány miatt nem lehetett menni, ott is távmunka volt, azt mondták nincs aki "betanítson". (Meg amit ott csinálnak, az annyira nemis érdekelt volna.) Így az egyetemünkön csináltam, hőcserélő hálózat szimulációját c#-ban kb 10 hét alatt.

A szakdogám még, ami nem rossz, az is c#, útvonalas napirend ütemező, térképen jelenít meg útvonalat google-ös API-kat használva.

Viszont se verzió kezelőkhöz, se adatbázishoz (azon a kevésen kívül, ami egyetemen volt) nem értek. Meg az se mutat jól önéletrajzban, hogy vidéki egyetemen 5,5 év alatt sikerült végezni. Így nem lenne pofám annyi pénzt (nagyjából tudom mennyi a kezdő fizu) kérni a nem tudásomra. Inkább még képezném magam, mert nem akarok a vissza tartó erő lenni egy csapatban.

2021. szept. 22. 23:29
 4/19 anonim ***** válasza:
51%
A gond az, hogy a szakmai gyakorlat alatt megszerzett tapasztalat lett volna a kulcs ahhoz, hogy dolgozni tudj. Nem a technikai, architekturális tudásra gondolok hanem az egész flow-ra amit magadba szippanthattál volna.. nagy szükség lett volna kicsit jobban igyekezni, és bekerülni igazából bárhová. Az első éved bárhova mész, bármit csinálsz, kő kemény tanulópénz lesz: használhatatlan leszel, mindenkinek nyűg leszel (mér akkor is ha nem éreztetik veled), mindent először csinálsz. A 2. munkahelyed lesz az "első", ahol igazán dolgozni jelentkezel. Az utat mindenkinek be kell járni. Attól, hogy halasztod, sajnos nem tudod elkerülni. De tartom: gyakorlatra még mindig bárhová el tudsz menni, és bárhová felvennének, de csak gyakornoknak, ha még egyáltalán nem dolgoztál sehol fejlesztőként legalább 1 évet.
2021. szept. 22. 23:55
 5/19 A kérdező kommentje:
És ezt nem tudom kiváltani (vagy akár csak lerövidíteni) egy mentor programmal?
2021. szept. 23. 00:03
 6/19 anonim ***** válasza:
53%
Az 1 éves gyakornoki periódust, amikor még sükebóka vagy - azt nem. Felvennének oda, de akárhova máshova is. Én csak azt mondom, hogy 1 évig te mindenképp gyakornok leszel, és ezt leginkább a fizetésedre értem.
2021. szept. 23. 00:15
 7/19 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nyugodtan pályázz meg junior pozíciókat. Ajánlom a nagyobb multikat, oda könnyű bekerülni. Tőlem az evosoftnál meg sem kérdezték a szakmai gyakorlatot. Elég sok c# pozíciójuk van
2021. szept. 23. 11:33
 8/19 anonim ***** válasza:
63%

"A gond az, hogy a szakmai gyakorlat alatt megszerzett tapasztalat lett volna a kulcs ahhoz, hogy dolgozni tudj."

Nem. Annyira rövid idő és a cégek nem is adnak olyan feladatokat neked, hogy bármit is kezdeni tudj vele. Sokszor csak ülsz és nézel ki a fejedből. 1. Nem is akarnak rádbízni semmit. 2. Semmi olyat nem fognak adni amit magadtól kell megcsinálnod, hiszen nem fogsz ott maradni nagy valószínűséggel, így ott marad egy félbehagyott vagy esetleg kisebb kész fejlesztés is, amivel nem tud senki se foglalni már..

A munkahely adja meg a gyakorlatot. Sajnos nehéz keresni, de ha találsz az jó. Bármilyen melót el kell vállalni még a legszarabbat is amiért fizetnek is persze. Legalább 1 évet el kell tölteni és akkor már van 1 év tapasztalatod a pályakezdőkkel szemben és utána már mehetsz bárhová.

De amúgy a munkahelyen tanulod meg a dolgokat és nem az egyetemen és nem is a szakmai gyak helyen.

Duális képzés megkönnyíti ezt a dolgot, mert ott már "dolgozol". Vagy esetleg, ha még Egyetem alatt 2 év után jelentkezel valami gyakornoki állásra, akkor mikor kijössz akkor már 1-1,5 év tapasztalod van.

2021. szept. 23. 11:48
 9/19 anonim ***** válasza:
76%

" 1 évig te mindenképp gyakornok leszel "

Sajnos gyakornok már nem lesz, mert ahhoz tanulmányi jogviszony kell.

2021. szept. 23. 11:48
 10/19 anonim ***** válasza:

8

Wrong

Eleve nehéz feladatok kaptam, majd egyre csak pakolták rám a terheket az első évben. Nem egyszer hajnalig dolgoztam, mert ha nem tettem volna, másnap felelnem kellett volna, hogy: "Miért nem voltam kész határidőre? Alkalmatlan vagyok a pozíció betöltésére? Nincs elég tudásom? Van helyetem más." Na ezeket nem akartam.

Abból származik a gyakorlatod, hogy emberek között, projekteken dolgozon, kérdezel, problémákba ütközöl, és ezerszer elbuksz, felkelsz, és már nem esel bele ugyan azokba a gödrökbe. Vannak tipikus pitfallok amiket nem is tudsz az elején kikerülni, bárhogy mondják és óvnak tőle. Ezeken túl kell esni.

"De amúgy a munkahelyen tanulod meg a dolgokat és nem az egyetemen és nem is a szakmai gyak helyen."

Ugyan ezt mondtam.

9

De igen, vagy juniorként veszik fel gyakornoki pozira. Tökmind1 hogy nevezzük, "csicska" lesz, ahogy mindenki az elején.

2021. szept. 23. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!