Egy Stardew Valley szintű videojátékot hány emberes meló elkészíteni és mennyi idő?
Én úgy tudom egy ember csinálta, de kikerestem:
"For a single developer to make a game as large as Stardew Valley is a testament to their dedication and passion. So how long did it take to make Stardew Valley? ConcernedApe worked ungodly hours for four and a half years to complete his stunning game. He says his typical schedule involved 10-12 hour workdays."
Tehát 16400+ órát dolgozott vele?
Ez nagyon durva.
De akkor az a 150 millió dolláros bevétel is nagyrészt egy embernél landolt?
Vagyis akkor egycsapásra bekerült a top 1 százalékba?
Nem hiszem, hogy ezt szó szerint kell érteni, és a 4,5 évet beszorozni 10-12 órás munkanapokkal. Sokkal inkább az közelít a valósághoz, hogy a fejlesztés 4,5 éve alatt egy-egy munkanap 10-12 órás időt ölelt fel. Ebből nem következik, és nem is egyenlő azzal, hogy minden nap 10 órát programozna valaki négy éven át.
A másik része pedig, hogy ő egyedül programozott, de ugyanúgy egy kiadó közreműködésével jelent meg a játék, annak pedig valamennyi jutaléka van. Ahogy bármilyen digitális platform esetén a felület jutalékot kap a bevételből (egyet tudok fejből, Steam 30%-ot vesz le/el).
Az én véleményem az, hogy egy ilyen szinvonalú játék nem igényel négy és fél évet egy ember életéből.
A grafika elég visszafogott, már-már primitív, a logika meg külső engine-re épül.
Ez úgy van, hogy a számítástechnika hajnalán, még úgy a hetvenes-nyolcvanas években az elődeink kimunkálták a játékprogram fejlesztésének alapjait és abból élünk, arra építkezünk ma is. A játékprogramok, jellegükből következően vagy stratégiai, vagy platform, vagy logikai, vagy kaland, vagy táblás, stb. játékok és ezek mindegyike a maga kategóriájában azonos alapokon nyugszik.
A kérdésben említett játékprogram is egy ilyen darab. Az nagy baj lenne, ha tényleg négy és fél évig kellene dolgozni egy hasonló játék elkészítésén.
Ami egy játékot elad, az az összbenyomás, amit a játék kivált a játékosokból. Ezt nevezik kb. a játék hangulatának.
Ha a grafika, a hozzá írt zene és hangeffektek, az irányítás, valamint a kerettörténet egymást erősíti, akkor abból lehet valami extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!