Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha egy Linux szervert szeretné...

Ha egy Linux szervert szeretnék szétosztani 2db VPS-re, milyen ingyenes programmal tehetem meg?

Figyelt kérdés

8 magos szerver lenne 16GB memóriával.

Szét lehet osztani mint 4 és 4 magos? 8GB ram fejenként

Vagy kell a rendszernek is legalább 1 mag ami futtatja ezeket? Még sosem osztottam fel, nem tudom.

2021. szept. 7. 22:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Csodálkozok, hogy senki se említette meg az ESXi-t.
2021. szept. 8. 11:12
 12/17 A kérdező kommentje:

KVM és ESXi ingyenes? GUI desktop nem kell.

Fizikai CentOS 8 szerver felosztva:

1: CentOS 8 VPS kell nekem CentOS free webpanellel (most is ezt használom weboldalakra)

2: CentOS 7 vagy Debian 10 VPS kell az ismerősnek más panel más programokkal

Másik IP címet kérni nem gond.

2021. szept. 8. 11:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Az ESXi bare metal hypervisor - azt nem az operációs rendszer alá, hanem a gépre telepíted.

A KVM meg ingyenes, ráadásul nyílt forráskódú is - #10-es hozzászólásomban belinkeltem egy CentOS 8-as telepítési útmutatót, csomagból telepíthető.

2021. szept. 8. 12:02
 14/17 anonim ***** válasza:

ESXi-nek van ingyenes verziója, de annyi mindent nem tud (nyilván) mint egy fizetős: [link]

De arra, hogy létrehoz egy VPS-t több VM-el és kezeld az ESXi felületén, bőven elegendő.

Előnye, hogy nincs alap OS, ami erőforrást eszik, ezért az ESXi mint alap "OS"-t teszed fel.

2021. szept. 8. 13:15
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem akarok én ezzel kereskedni, csak 2 felé osztani egy gépet és ennyi.

Akkor ha jól értem KVM hogy működjön akkor 1-2 magot kell hagyni az op. rendszernek és nekünk marad 6-7 mag amelyet teljesen kihasználhatunk?

Pl.: rendszernek 2 mag, nekem 3 mag, ismerősnek 3 mag?

2021. szept. 8. 13:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha így osztod le a magokat, azzal nem tévedhetsz, de ugye a ramnál is kell valamennyi az alaprendszernek szintén.
2021. szept. 8. 13:37
 17/17 anonim ***** válasza:
2021. szept. 8. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!