Linksys WRT54GL Router csak 10 megás netet tud szétosztani?
Vaterán szeretnék egy használtat venni de ezt írják a neten róla:
10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)
Tehát akkor a 20 megás adsl-em is már túl magas lesz neki?
Ez egy elég lassú router, nem igazán éri meg. Nem tudom, hogy mennyiért adhatják, de használtan 5k körül már lehet kapni 5Ghz-es ac-s wifivel ellátott routert
Téves infó. 100 -as WAN port van rajta, viszont a korszerűtlen hardver miatt nem tudja ezt kihasználni. PPPoE kapcsolattal nagyjából 30 mega, Dynamic IP -vel nagyjából 50 mega, természetesen csak vezetéken mert a G -s Wi-Fi ezt tovább korlátozza. 3rd party firmware -el ezek az értékek lehetnek picit magasabbak. A maga idejében ez a típus elitnek számított. Még most is veszi sok szakember akár újonnan is, a programozhatósága a és pártatlanan stabilitása miatt.
Otthoni felhasználásra viszont nem éri meg.
"10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé (WAN port)"
A Linksys WRT54GL Fast Ethernet (100 Mbps adatráta) portokkal rendelkezik:
WAN--LAN viszonylatban - ahol már beleszól a router processzora is - maximum kb. 50 Mbps adatátviteli sebességre képes:
egy 200 MHz-es procitól 16 MB RAM-mal:
azért ez is szép teljesítmény.
De akkor a 20 megás netemhez ez bőven jó lesz. 500 Ft + posta.
Az ilyen hiper-szuper 300 megásak meg pont a lassú netem miatt szoktak szarakodni.
Nekem a stabilitás a fontos, lehet már 10 éves de lehet elmegy még ugyanennyit, míg egy modern tucatmárkának simán "elfáradt" a rádiója.
Amúgy repeaternek akarnám használni, remélem hatótávban ha már "lassú" de abban jólesz.
Annyiért ajándék, ha működőképes.
Viszont a gyári firmware -be nincs repeater mód.
Ez egy nagyon jó kis router volt a maga idejében. Egyik OKJ vizsgámon egy ilyet kellett bekonfigurálni.:D
Ma már nem biztos, hogy megvenném a helyedben. Könnyen lehet, hogy ha nem is most, de előbb utóbb kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!