Ha egy Linux szervert szeretnék szétosztani 2db VPS-re, milyen ingyenes programmal tehetem meg?
8 magos szerver lenne 16GB memóriával.
Szét lehet osztani mint 4 és 4 magos? 8GB ram fejenként
Vagy kell a rendszernek is legalább 1 mag ami futtatja ezeket? Még sosem osztottam fel, nem tudom.
VMware ismerős a Windows-ban mikor készítettünk. Otthoni használatra ingyenes. KVM-et is sokszor láttam már mikor béreltünk VPS-eket.
Az elsőre van valami egyszerű és ingyenes program?
előbb mesélj kicsit mit is csinál most ez a szerver és miért akarod ketté osztani?
külön-külön feladatokat látnak el majd? csak loadbalance kell?
nagyon nem mind1 pontosan mi is az elképzelés!
"Az elsőre van valami egyszerű és ingyenes program?"
pl. VirtualBox
Nekem ismerős a proxmoxt ajánlotta és debian-ra raktam rá csomagokból, viszont van telepítője is, csak akkor azt hiszem ZFS-t használ ami erőforrásilag többet eszik, a 16GB nem tudom mire elég akkor, viszont egyszerűbb telepíteni.
Nem tudom változott-e de úgy tudom annyi van, ha nem regeled akkor nem tudod a szervereket clusterbe rakni, meg pár dolog ki van kapcsolva.
Ami a magokat illeti egyszerűbb hagyni magot szabadon, de a cpulimittel az is megoldható elvileg, hogy minden magot kiosztod, mert tegyük fel a vm-re nem megy fel a progi, ha nincs annyi mag vagy más okból, de ezzel leszabályozod, hogy olyan lesz, mintha csak 4 magnyi erőforrás teljesítményét kapná, ahogy értem itt a cpulimit opciónál:
Nekem 4 magos procin van 2db 1 magos (linux) vm, szóval nincs ilyen gondom.
Jól jöhet még win10-nél is szerintem, mivel az update meg a defender be tud keverni win klienseknél.
Még ha már találtam win10 install, ha esetleg azt is akarsz:
Proxmox sajna nem telepíthető paraméterekkel:
Download the Proxmox VE ISO, then copy it to a USB flash drive or CD/DVD in order to use it. (mivel a gép Németben van, így nehéz lesz)
Ismerőssel szeretnénk megosztani fele-fele arányban egy 8 magos, 16GB memóriával fizikai gépet. De hogy ne terheljük le egymást, szeretnénk felosztani 2 VPS-re. Telepítés már utána megy, de ezt a felosztást kellene megoldani.
Op rendszer: CentOS 8
Most van rajta CentOS8?
Két külön virtuális gépet akarsz teljesen külön desktoppal távoli hozzáféréssel?
A géphez fizikailag hozzáfér most valaki?
Állandóan működik a gép?
"Most van rajta CentOS8?"
Mivel a kérdező VPS-ről értekezett feltehetőleg igen, előre telepített rendszer.
"A géphez fizikailag hozzáfér most valaki?
Állandóan működik a gép?"
VPS-ről van szó, tehát a szolgáltató hozzáfér és folyamatosan működik.
Kérdező: CentOS 8-ra telepíthető a KVM:
vagy például a Virtualbox:
mondjuk kérdés az, hogy a VPS-szolgáltató engedi-e a virtuális szerveren belüli virtualizációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!