Hol lehet szétosztani az internetet, ha az ember nem a router-ből akarja?
Nem a routerből akarom kivezetni, hanem pl ami az utcáról bejön és azt egy második modembe ami egy második routerbe megy ami az én gépemnek ad netet.
Vagy a modem után osztanám meg a kábelt és routerből lenne kettő.
Nem értem mit szeretnél, mert hülyeség amit írsz. Legegyszerűbben úgy tudod, hogy Modem--> Router
---a--> Switch ---> Eszközök
---b--> Acces Point ---> Eszközök
Több Routert nem érdemes rátenni ilyen kis hálózatra, mert ha rosszul állítod be nem fogják egymást látni a hálózaton és a DHCP össze vissza fogja szórni a hálózatod.
Lakossági szolgáltatás nem preferálja a 2 modemet. Vagy két szerződés kell, ha megoldható technikailag vagy egyedi szerződés.
Ha csak 1 modemed van, akkor is át kell vinned valahogy a másik helységbe a kábelt.
A lakás kialakításáról írhatnál bővebben. Úgy talán egyszerűbb megoldást találni.
Nálam jelenleg a kamrába fut be a kábel. Ide kellene tennem a routert. Itt is volt egy darabig, de a wifi nem játszik ezres netnél. Több variáció közül az lett, hogy kábelcsatornát tettem a falra.
Ebben megy egy TV kábel a nappaliba, ahova a router került. Majd inne megy egy hálókábel egy masik helységbe, szinten csatornában.
Először az ajtók fölött akartam átfúrni a falat, de mint kiderült, az ajtófélfánál nem nyomták ki rendesen púrhabbal, így ott el tudtam vinni. A díszléc mögött kellett a vakolatot megkapirgálnom, hogy beférjenek a kábelfejek.
Nem a szomszédét akarom. A ház egyik végébe van bekötve egy laptophoz, az a tesómé. Azonban onnan áthúzni a kábelt az én pc-hez nagyon komplikált lenne.
A padlásra fut be az utcáról a kábel és onnan el lehetne érni nekem is. Valószínűleg a modem is a padon van.
Ez pedig elég egyszerű.
1. Megoldás: Ahol lemegy a kábel a tesódhoz ugyanott felhúzol a routerből egy kábelt és a te szobádban pedig lefúrsz és azon leviszed egy switchbe és már több eszközt is a hálózatba tudsz csatlakoztatni.
2. Megoldás: Felviszed a Routert a padlásra és onnan viszed ugyanúgy a kábelt magadhoz és egyet a tesóhoz is. Aztán, ha több eszköz van akkor egy-egy switch mindkettőtök szobájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!