Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mérnöki infón programozáson...

Mérnöki infón programozáson kívűl mennyire foglalkoznak pl áramkörtervezés, hardverfejlesztéssel,vagy ez a szak inkább szoftveres?

Figyelt kérdés
2021. aug. 13. 17:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez érdekel téged akkor inkább villamosmérnöknek menj.

Ott van ilyesmi amiről beszélsz.(bár inkább mesteri részén, szóval jó lehet egy mérnökinfó BSC is)

Mérnökinfó inkább a prog 1-2-3-ról szól, illetve majd a ráépült specializáción.(meg persze van elektronika, villany, hálózat de ezek tényleg nagyon alapszinten voltak)

De mindenképpen érdemes az MSC-t "megugrani" ha ilyen mélységben érdekel. Tudom otthon is meg lehet mindent tanulni(még műteni is), de azért ha beadod a jelentkezést x munkahelyre akkor jól jöhet a papír, és persze az a tudást sem utolsó amit kapsz.(pontosabban, az az érdeklődés amit ott szerzel, és továbbvisz arra a szintre hogy magad tanulod)

2021. aug. 13. 18:00
 2/14 A kérdező kommentje:
Oké, értem és sokszor olvasom,hogy a mérnöki infó az a programozást úgy "tanítja",hogy hardveres szemmel, ez igaz? És ez segíthet valamit ha hadrverfejlesztő szeretnék lenni?
2021. aug. 13. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Semmi köze hozzá, ez csak amolyan bullshit amit sokan elsütnek és csak röhögni szoktam rajta.

Ugyan úgy tanítják mint egy proginfón, a tananyag is megegyezik 99%-ban.

Ahogy ott sem matekos szemlélettel tanítják, hanem szétszedik az analízist és a dimatekot több tantárgyra(meg persze valszám, analízis 2 stb.), kicsit kibővítik és ennyi.

Szóval ha azt vesszük a mérnökinfó egy megúszósabb matekkal rendelkező proginfó, elektróval és villannyal, illetve 1 féléves fizikával. Szerintem ezek édes kevesek ha valakit az elektronika érdekel inkább.

Amúgy a tanterv nyilvános, ahogy vannak nyilvános anyagok.

NIK-nek és a VIK-nek is megtalálható a komplett prog 1-2-3 a neten, tökéletesen látszik: algoritmizálás, pszeudokódok magolása, grafikus alkalmazások készítése, OOP, meg persze a nagyon alapok.(öröklődés, destruktor, konstruktor stb.)

Szóval semmi extra, alapok amik ha érdekelnek szépen tudsz majd ráépíteni, de szerintem a hardverfejlesztés felejtős. a Piaci igények miatt a mérnökinfó szak is inkább a robotikáról, a programozásról szól elsősorban mint a proginfó.

2021. aug. 13. 18:13
 4/14 A kérdező kommentje:
Hardverfejlesztés felejtős? Mert?
2021. aug. 13. 18:16
 5/14 anonim ***** válasza:

Mármint ezen a szakon ha érdekel.

Mert nincs egyszerűen hangsúly rajta.

Ezért is írtam, ha ez érdekel villamosmérnök szak jobban fog érdekelni valószínűleg.

2021. aug. 13. 18:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Oh jha értem :O és villamosmérnökin is van prog igaz?
2021. aug. 13. 18:18
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen van programozás, prog 1-2 ott is mint mérnökinfón:

[link]

2021. aug. 13. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
De leginkább itt is a specializációk lesznek majd izgalmasak, ott bőven találhatsz majd olyan tantárgyat ami hasznodra válik azon a szakterületen és azért mérnökinfón ez maximum a szoftveres vonal.(meg talán mostanában a felhő és adatbiztonság, bár a IoT is kezd terjedni)
2021. aug. 13. 18:24
 9/14 A kérdező kommentje:
Adatbiztonság kelendő ma? :)
2021. aug. 13. 18:25
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen, nem is kicsit.

Fölig ha valaki megízlelgeti jobban, és megismeri a biztonsági rendszereket és azok hiányosságait. Annyira kell a mai világban mint egy falat kenyér. De hozzátéve szerintem az egyik legnehezebb terület mert sokrétű tudást igényel(leginkább hálózati és szoftveres szempontból), de ha valaki élvezi és csinálja akkor simán el tud vele helyezkedni nagyobb cégeknél is.

De igazából azt tudom javasolni, hogy azt válaszd amiben ki tudsz teljesedni. Akkor lehetsz bármelyik területen, ha motivált vagy és szereted csinálni keresett szakember leszel.

2021. aug. 13. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!