Programtervező informatikus szak előtt miket érdemes átnézni programozásból? (Pannon Egyetem)
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy prog infó előtt kb. milyen nehézségű feladatokat érdemes megcsinálni vagy milyen alapokat érdemes elsajátítani előtte?
Tudom, hogy nulláról kezdik, de lenne kedvem csinálgatni előtte valamit ami hasznos is lenne és ha valakinek van ebben tapasztalata, akkor örülnék, ha segítene!
Plusz ha valaki el tudná mondani, hogy milyen feladatokra lehet számítani az első félévben mondjuk, akkor azt is nagyon megköszönném! (azt hiszem, hogy C-vel (is) kezdünk, meg lesz gondolom HTML de az végülis mindegy, hogy milyen nyelv)
Köszi! :)
Másik egyetemről tudok nyilatkozni.
Ezekkel kezdtük: C#, Java, PHP, Html, CSS (bár utóbbi kettő nem programozási nyelv)
"Tudom, hogy nulláról kezdik"
Erre ne hagyatkozz, mert ha te is nulláról kezdesz, akkor elég hamar befejeződik az egyetemi pályafutásod.
Egy basic kurzust mindenképpen vegyél, légy tisztában legalább az alapfogalmakkal.
"Erre ne hagyatkozz, mert ha te is nulláról kezdesz, akkor elég hamar befejeződik az egyetemi pályafutásod."
Amíg nem mentem egyetemre életemben nem programoztam még egy sort sem és nem is néztem utána, hogy egyáltalán hogy kell és mit. Elektros szakközépből mentem mérnökinfora. Nos az én egyetemi karrierem nem ért véget. ;).
4:
Akkor te vagy a kivétel. Már ha nem hazudsz.
Én meg egy olyat sem ismerek, aki úgy lépett volna erre a pályára, hogy előtte ne tudott volna semmit a programozás mikéntjéről, hogyanjáról.
Az meg egy dolog, hogy elölről kezdenek mindent, csak nem teljesen véletlen, hogy háromszáz hallgatóból időben lediplomázni csak 20-30-nak sikerül, úgy kb. száz meg mindjárt az első két félévben el is tűnik, örökre.
De biztos neked van igazad, amúgy ...
"és ha matek hiányosságai vannak azok megfognak mutatkozni majd a későbbiekben."
Jó, csak ő nem ezt kérdezte.
Ha meg előre tanul, akkor azzal időt szabadít fel a többi anyag tanulásához, ami az első két félévben nem jön majd neki rosszul.
Én mondjuk el sem tudtam volna képzelni, hogy úgy menjek főóiskolára, hogy arról a szakmáról egy hangot ne tudjak, amit hivatásomnak választottam, de hát, nem vagyunk egyformák, ettől szines a világ.
Még annyit, hogy pont matekot nem nagyon éri meg neki előre tanulni, meglehet, nem is igen menne egyedül.
Hát a mérnökinfon belül nem csak programozás van. Kis része a programozás. A másik része villamos/elektronika irány. Szóval volt rálátásom, az hogy nem programoztam semmit sem jelentett. :).
De, ha annyira rá akar feküdni és átnézni, akkor pont, hogy nem a Java-t és nem a C#-ot és nem a PHP-t kell. Hanem a C/C++. Már csak azért is, mert erre a nyelvre épül az összes többi nyelv ... És az összes többi nyelvben benne van a C/C++, már ha csak a fordítóját nézzük, abban írodott.
Meg amúgy is megéri, mert sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehet fejleszteni C++-ban, mint Java-ban vagy C#-ban. Hogyha tudod az újdonságokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!