Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programtervező informatikus...

Programtervező informatikus szak előtt miket érdemes átnézni programozásból? (Pannon Egyetem)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy prog infó előtt kb. milyen nehézségű feladatokat érdemes megcsinálni vagy milyen alapokat érdemes elsajátítani előtte?

Tudom, hogy nulláról kezdik, de lenne kedvem csinálgatni előtte valamit ami hasznos is lenne és ha valakinek van ebben tapasztalata, akkor örülnék, ha segítene!

Plusz ha valaki el tudná mondani, hogy milyen feladatokra lehet számítani az első félévben mondjuk, akkor azt is nagyon megköszönném! (azt hiszem, hogy C-vel (is) kezdünk, meg lesz gondolom HTML de az végülis mindegy, hogy milyen nyelv)

Köszi! :)

2020. jún. 22. 12:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Emelteztem matekból, illetve tagozatos voltam, szerintem abból egész jó alapokkal megyek oda. Persze majd kiderül, de azért mondjuk analízisből se a 0-ról indulok, ahogy programozásból se végülis, belenéztem annyira, hogy tudjam, hogy mire számítsak és szívesen foglalkoznék-e vele, csak nem sokáig jutottam, mivel nem volt sok időm ezzel is foglalkozni.

Szóval mégegyszer a kérdés:

Amennyiben elkezdek gyakorolgatni rá a nyáron, miket érdemes átnézni az első félév előtt? (olyanokra gondolok, hogy lesz-e objektum orientált programozás például, vagy algoritmusok vagy először csak a print,if,else,elif,for, while stb. függvényekkel való matematikai feladatok megoldása, pl. rekurzió vagy ilyesmi? mert akkor olyanokat néznék át kicsit, csak hogy legyen haszna is :D )

2020. jún. 22. 20:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
0-ról indultok. Előadáson is 0-ról fogtok. És a laborokon is az első program a Hello World lesz. ;)
2020. jún. 22. 20:23
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Parancsolj:

[link]

Ha unatkozol a nyáron olvasgass, tanulgass. :)

2020. jún. 22. 20:25
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. jún. 22. 20:50
 15/15 anonim ***** válasza:
10: Proginfóra fog menni, nem mérnökinfóra. Ott meg lesz programozás dögivel. És a C-t említette (helyesen) nem a C#-ot.
2020. jún. 22. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!