Diploma nélkül 50 évesen szerintetek van értelme programozást tanulni (nem 0-ról, bár nincs sok különbség)?
"Aki meg itt szrt sem tud, az éppen te vagy, ostoba veréb."
Jah, már megint te vagy... akkor tárgytalan. A te szinteden kár beszélgetni, időpocsékolás.
Nagyon fontos dolgokat nem címeznek itt meg szerintem.
Én azt gondolom hogy egy jó képességű erős alapokkal rendelkező személy bármikor válthat karriert, beülhet egyetemre, stb. - főleg úgy hogy 70 év körül van az átlagéletkor és nagyon későn leszünk nyugdíjasok.
Viszont a leírásodbol azt látom, hogy te nemcsak nemm tudod belőni a képesseged és az affinitasodat X év IT-s tapasztalat után, az angol is csak "megy valamennyire". Egyetlen motivációdnak a megélhetes tűnik, és látszólag sürget az idő.
Ha rosszul ítéllek meg és a programpzas valami évtizedek óta tartó hobbid, rendszeresen nézel angol anyagokat és folyamatosan csinálsz saját projecteket (bár akkor képben lennél mi az a rendszerkövetés, meg milyen erre vonatkozó technológiák vannak) akkor ajanlok egy egyetemre való beiratkozast és nyugodtan szerencsét próbálhhatsz.
Amennyiben te gyorsan akarsz pénzhez jutni és ragaszkodsz azIThoz akkor mindenképp valamilyen rendszerüzemeltetéshez kapcsolódó dolgot próbálnék, és az angolt fel kéne hozni egy erős B2re. Olyan emberek is keresnek rendszergazdaként 6-700 ezret akik nem csak szakmailag nem érnek semmit, de le is szarják az egészet (akinek nem inge ne vegye magára). Ha van egy Comptia+ szerű tudásod, tudod magasabb szinten használni a népszerűbb OS-eket, türelmes vagy és beszélsz angolul akkor érdemes valami felé kicsit specializálódni (hálózatok, microsoftos alacsonyabb szintű certek, stb.) ha ezeknek nem vagy a birtokában és jó eszed van akkor 1 év nagyon intenzív tanulással ezeket magára tudja kapni az ember. Itt a korod előnyödre is válhat, mert ha egyszerű lesz az interjú akkor jól fogsz szerepelni és a HR a korodnál fogva zseninek könyvel el (így vették fel egy nagy kedvenc, már említett fizetésű deskside support kollegát is aki nem tudja hogyan működnek tök alap technológiak, de papíron ő lenne a hibaelhárítás elsődlege frontvonala).
Viszont csak csináltal valamit X éven át idáig is, én inkább azt javasolnám, hogy abban mozogj amiben már kiismered magad, és amikor van egy biztos helyed akkor eldöntöd merre akarsz indulni - de mint írtam, te valószinűleg csak "fenn akarod tartani a fejed a vizen" majd amikor minden jónak fog tűnni nem fogod terhelni magad a tanulással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!