Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Diploma nélkül 50 évesen...

Diploma nélkül 50 évesen szerintetek van értelme programozást tanulni (nem 0-ról, bár nincs sok különbség)?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy megszűnik az állásom, és nem értek ezen (vegyes IT) kívül semmihez. Az angol megy valamennyire.
2021. júl. 28. 20:14
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
78%
Van esélyed. Csak nyilván, sokat bele kell tenni. Rengeteg (rengeteg!) karrierváltó munkatársam van, erdésztől dietetikusig van a cégnél mindenki, 30-50 között vegyesen. Igen, ez a valóság. Ma már szó szerint akárkit, aki kicsit is ért hozzá és hajlandó tovább tanulni, fel fogják venni, mert iszonyatos munkaerőhiány van. Nagy multinál dolgozom.
2021. júl. 29. 09:18
 12/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez biztató.
2021. júl. 29. 09:25
 13/36 anonim ***** válasza:
84%
Jah, még ennyit tennék hozzá (11-es vagyok), hogy feltétel a jó angol, legalább egy stabil, erős középfok. Az mindenképp kell, és persze a szorgalom, meg az "ezt még nem tudom, de adj 2 napot és tudni fogom" hozzáállás.
2021. júl. 29. 09:28
 14/36 A kérdező kommentje:
Tiszta sor. Az angol megy valamennyire, de még csiszolgatni kell. Ezt mindenképpen tanulni fogom, állástól függetlenül.
2021. júl. 29. 10:44
 15/36 anonim ***** válasza:
Kérdező sherintem java nyelvvel kezdj neki a prog tanulasnak
2021. júl. 29. 11:03
 16/36 A kérdező kommentje:
Régebben tanultam, tetszett is, aztán elakadtam. Nem lehet, hogy diplomás állásoknál kérnek Javát?
2021. júl. 29. 11:33
 17/36 anonim ***** válasza:
Nem, én is Java-val dolgozom nagyrészt, diploma nélkül. Nem nyelvfüggő, és ezzel most sok a munka. Egyetértek a Java-s ajánlással.
2021. júl. 29. 11:39
 18/36 anonim ***** válasza:
0%

"inkább az a kérdés, hogy hány cég alkalmazna egy 5X éves kezdőt diploma nélkül. "

Sehány.

Sőt, ha neked lenne két szakirányú diplomád, akkor is kétséges lenne a dolog.

A probléma akkor csak az életkoroddal lenne.

Jelenleg az életkorod is korlát és a tudáshiányod is.

A kettes amit mondott (html-kedés), abban van némi realitás, de abban se sok.

2021. júl. 29. 11:57
 19/36 A kérdező kommentje:
Remek, köszönöm. Akkor azt hiszem, belevágok. Nyilván hosszú lesz az út, bármelyik nyelvet is választom (egyelőre csak 1-et...), és ha sikerül is megtanulnom, és akár saját projekteket is összehoznom, nem túl nagy az esély, hogy majd felvesznek.
2021. júl. 29. 12:00
 20/36 anonim ***** válasza:

Az alapokkal nem lesz gond, programozni mindenki meg tud tanulni, aki akar. A probléma ott van, hogy be kéne pótolnia azt a 20 évet, ami elment felette. Ma már nem úgy programozunk, hogy megnyitunk egy darab programot, pötyögünk bele, lefordítjuk .exe-re és mindenki happy. Ezernyi technológiát ismerni kell mellé. Ha szerencséje van, akkor talál olyan munkahelyet, ahol ezeket betanítják, de akkor kb. junior szintű fizetésre kell számítania, ami nem hiszem, hogy egy családfőnek megfelelő lenne, bár a semminél biztosan jobb.

Egyáltalán mit jelent az a vegyes IT? Nem tudom elhinni, hogy csak programozás irányába tudna elmenni. Ezernyi más területe is van az IT-nek, valamihez csak hozzá tud lőni.

2021. júl. 30. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!