Node.js-t van értelme megtanulni munka szempontjából?
Arra gondoltam, hogy könnyebben lehetne fullstackelni vele, mert nem keverednek benned a különböző nyelvek.
JS + PHP esetén baromi idegesítőek az ilyen apró különbségek, mint pl.: ami JS-ben join/split, az PHP-ben implode/explode. A $ jelről nem is beszélve.
Nemrég olvastam, hogy Amerikában külön menőségnek számít az, hogy PHP-ból generálnak JS scripteket, értds: keveredik a két nyelv szintaxisa, véletlenül sem teszik külön fájlba a JS-t. Nem tudom ebben mi a menőség, szerintem ez káosz.
Egyébként annyira mindegynek tűnik, hogy miben írom a backendet. Három lehetőségnek látom értelmét:
- ha fullstackelni akarsz, akkor Node.js
- ha data mining érdekel, akkor Python
- ha enterprise környezetben szeretnéd, akkor JAVA (JSP) vagy ASP.NET
Szerintem mindenképpen érdemes!
A nyelvi különbségről jut eszembe,hogy pl engem zavar,hogy nincsenek skaláris objektumok PHP-ban,így nem tudsz pl string-gel egyszerűen dolgozni,hanem folyamatosan függvényeked kell hívnod,míg Js-ben ezt chaining-gel meg lehet szépen oldani.
A PHP-Js keveredés meg nem csak Amerikában van jelen,hanem itthoni cégeknél is. Érdekes hozzáállás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!