Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek ebből csak kudarc...

Szerintetek ebből csak kudarc élményem származna?

Figyelt kérdés
Felkerestek egy programozói feladattal, konkrétan egy játékszerver scriptjét kellene megírni Lua nyelven. Én ismerem a Luat, de csak 1-2 hónapja tanulom és eddig csak 2 konzolos alkalmazást írtam és csak az egyikben használtam a Luat. Ti ránéznétek a feladatra? Talán a scriptek megírása menne, de sose volt közöm még semmilyen szerver készítéshez és nem csináltam még sose GUI dolgokat se. Túl nagy falat lenne?
2021. júl. 10. 16:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Felelősség, és nincs olyan, hogy na most kész van. Ezt tudatni kell a megrendelővel is, és lesz időd reszelgetni meg hozzátanulni. Az első éles verzió nem baj, ha rozzant kicsit, ott az a lényeg, hogy ne legyen értelme törögetni, meg tesztelve is legyen minden szóbajövő kísérletre. Ez ha okésan hangzik neked, mert kiterjedt tudásod van a témakörben, akkor jó kis mélyvíz lehet.
2021. júl. 10. 18:22
 2/4 A kérdező kommentje:
okésan hangzik. :) picit utánanéztem, hogy hogyan is lehet az ilyen szervereket scriptelni, de úgy is van egy külön framework és nekem már csak a lua scripteket kell megírni. köszi a választ és bár nehéz lesz, de úgy döntöttem, hogy elvállalom. és mindenképp elmondom, hogy mire lehet tőlem számítani. :) köszi még egyszer:D
2021. júl. 11. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:
77%
Tapasztalat: amiben nem vagy biztos, azt nem szabad elvállalni.
2021. júl. 11. 17:01
 4/4 anonim ***** válasza:
69%

#3 amiben meg biztos vagy, arról menet közben kiderül hogy 5x bonyolultabb a vártál, hiába van mögötted 5-10-20 év tapasztalat. Ha a kérdező LUA t nem ismeri, mert csak két hónap tapasztalata van(habár két konzolos program elég soványnak tűnik ennyi idő alatt, úgy hangzik nekem mintha két hónapja kipróbálta volna egy hétvége erejéig aztán kb ennyi), de amúgy tud programozni akkor semmi akadálya. Ha ennyi az összes programozói tapasztalata akkor én nem pazarolnám senki idejét.

Aztán ha ez valami faék egyszerű fivem, vagy ehhez hasonló szüttyögés, akkor még akár tutorialokból is össze lehet ollózni. Pénzt mondjuk nekem nem lenne pofám ezért kérni, de ez megint más kérdés.

2021. júl. 11. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.