Akiknek egy informatikus egyetemi szak elvégzése után nem indul be a szakmai karrierje annak mi szokott az oka lenni?
Úgy tapasztalod sok kallódik el? Mekkora mintán vizsgálva? Mikor? Melyik egyeteme(ke)n?
Feltehetőleg egyébként azért, mert nem elegendő csak a tananyagot bebiflázni, a kötelezően beadandó feladatokat megcsinálni, önállóan is kell gyakorolni, tudatosan továbbképezni magadat, már az egyetem évei alatt, keresni kell az állásajánlatokat, a gyakornoki programokat - és ezt sok diák (tisztelet a kivételnek!) nem teszi meg.
Nem láttam semmilyen statisztikát arról, hogy sok informatikus kallódna el de gyanítom, hogy igazából nem is így van.
Minden szakon előfordul, hogy olyanok is elvégzik, akinek ugyan volt esze/szorgalma ahhoz, hogy a vizsgákon átmenjen, de valamilyen okból vagy alkalmatlanok arra, hogy végezzék is azt a munkát, vagy rájönnek, hogy őket tulajdonképpen nem is érdekli annyira ez az egész.
A szakmai sikerhez kell:
Tudás, tehetség, tapasztalat, tenni akarás, szerencse, idő, papír.
Ebből az egyetem a papírt adja. A többit neked kell megszerezned illetve rendelkezned vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!