Ez jó lesz így?
Szóbelire készülök és tökéletesnek kell lennie.
(Matekot eléggé elrontottam).
Ezeket kérik:
Neumann elvek(ez tuti jó lesz.)
Vírusok, vírusirtó program használata: Nem teszek be idegen lemezt a meghajtóba még meg nem győződtem annak tisztaságáról, ugyan vonatkozik a fájlokra, nem töltök le idegen fájlokat csak ha biztonságosak, vírusirtó programok: AVG,Avast, Panda,Nod
Fájlok kéresése a számítógépen, lomtár elemeinek visszaállítása: A start menüben tudunk fájlokat keresni az interneten, a lomtár elemeit akkor tudjuk visszaállítani ha nem töröltük ki őket a lomtárból, ha kitöröltük onnan is akkor csak programmal lehet őket visszahozni, pl GetDataBack.
Fájlkezelés, mappakezelés: mappa létrehozása: Lépjünk oda ahova szeretnénk hogy legyen a mappa, ezután jobb kattintással az új fülre kattintva lehet létrehozni a mappát, ezután adjuk meg a mappa nevét.
Mappa átnevezés: Válasszuk ki a mappát amit átakarunk nevezni, jobb kattintás a mappát, onnan pedig az átnevezés lehetőség.
Mappa törlése: válasszuk ki a mappát amit törölni szeretnénk, jobb kattintás a mappára onnan pedig a törlés (vagy del gomb)
Mappa áthelyezés: Válasszuk ki a mappát amit áthelyezni szeretnénk, onnan pedig a másolás lehetőség, ezután lépjünk oda ahova a mappát szeretnénk tenni, jobb kattintás és a beillesztés lehetőség.
Tömörítés, tömörítőprogram használata: tömörítéssel az adatokat kisebb méretre tudjuk kihozni, ennek két halmaza van: a veszteséges tömörítés: amikor nem tudjuk visszaállítani tökéletesen az eredeti fájlt, tehát információt vesztünk. Veszteségmentes tömörítés: amikor tökéletesen visszatudjuk állítani a fájlt, tehát nem vesztünk információt. Tömörítő programok : WinRar, WinZip
Be és kimeneti perifériák(ez is tuti hogy jó lesz)
Email, fájlok megosztása, online katalógus: fájlok megosztásához oldalakat szoktunk használni.
Ha több számítógép 1 hálózatra csatlakoztatva, úgy is tudunk fájlt megosztani, tehát egy hálózatról több gépre is tudunk küldeni fájlokat.
Emailben is lehet fájlokat megosztani.
Google drive-val is tudunk fájlokat megosztani.
Dropboxal is.
Ezek olyanok mint egy online fájlmegörző.
Biztonságosan tudjuk tárolni az adatainkat, nem kell félnünk hogy elveszítjük.
Online katalógus pl a Wish, E-bay, AliExpress, itt tudunk keresni mindenféle dolgokat, és megrendelni is megtudjuk a kinézett dolgot.
Keresés az interneten: témák, kulcsszavak szerinti keresés:
Ha egy adott témát akarunk keresni érdemes ott kezdenünk ahol sok kint található.
A kulcsszavas keresők segítségével adott szavak vagy kifejezésesek kereshetünk, írjunk be egy szót, és azonnal kiugrik több ezer link, általában a szponzorált oldalak vannak fent.
Témakörös keresőknél pedig az adott témát szűkíthetjük, ilyen oldal a magyar nyelvű HuDir.
Ennyi lenne. Köszi ha végigolvastad( tudom, tudom, egy kisebb regényt írtam)
A továbbtanulásom múlik ezen.
A kérdés pedig az hogy ez így jó lesz-e?
Mivel egészítenétek még ki őket?
Köszi :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!