Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Táp vagy ram vagy vga, teljes...

Táp vagy ram vagy vga, teljes kudarc, hova tovább?

Figyelt kérdés

Ez ma már a 4. kérdésem, és teljesen tanácstalan vagyok.

Elmesélek mindent a legelejéről. 3-4 hete kezdte a videókártya, hogy 3-4 óra Watch Dogs / GTA V után csíkozódik a kép szabálytalan formák, fekete alkzatok villódzanak a képernyőn. Visszaküldtem cseregariba, boltban is és a forgalmazónál is tesztelték nem mutatott ki semmit. Amíg az integrálttal játszottam, nem volt ilyen gond. Ma megjön a kártya, berakom a gépbe, és ugyanazt csinálja. A kártya nagyon forró volt a program szerint 50-55 fok szerintem volt az 65-70 fok is, mert 0,5 mp-nél többet nem tudtad ott tartani az ujjadat, mert szó szerint leégette. Délelőtt készenlétbe tettem, a gép el is kezdte mamit ilyenkor szokott. Elsötétül és villogni kezdenek az előlapi LED-ek jelezve, hogy készenlétbe van. Azonban félúton "pattant" egyet a gép, és egy pillanatra megállt minden, majd minden ment tovább rendesen. Ebéd után visszajövök, a gép nem reagál, be se kapcsol. Kiszedtem a kártyát, ugyanúgy továbbra sincs semmi. Minden kábelt ellenőriztem, minden a helyén van. 2 ram van benne mindegyiket minden slot-ba próbáltam, de sose kapcsolt be a gép. Kb minden 10. próbálkozásnál forgatott 2-t a ventilátorokon és annyi. A gombokat is ellenőriztem mindent passzolt. Egyszer valamiért fogta magát és a RESET-re elindult. elindult töltött a HDD, majd nem csinált semmit és se kép se hang. A RAM modulokat másik slotba raktam mind a 2-t. nem kapcsol be már megint. kb 15. alkalomra megint elindult, most annyi változatossággal, hogy 10 mp után újraindult az egész. Na akkor jött egy rammal való próba. Az egyikkel próbáltam nem indult el. Minden slot-ba próbáltam de nem ment. másodjára is megpróbáltam az egyikben ott elindult, de se kép se hang. Fellélegeztem, hogy ez a rossz, megy vissza... Berakom a másikat a slot-ba már megint semmi, de most be se kapcsolt a gép. Ezt is kipróbáltam mindenhol, 3. végigpróbálásnál volt hajlandó elindulni, immár rendesen, windows indítása. De kártya még mindig nem volt benne. Na mondom, akkor meg van oldva. A kártyát belerakom kapcsolnám be, és se kép se hang. Káromkodtam egyet. A kártya benne, kezdődik előről. 2 rammal majd egy-egy rammal minden slot-ba, de nem indult el, maximum néha szánalomból megpörgette a ventilátorokat. Akkor kártya megint ki, rakjuk vissza a jó ram-ot, de azzal sem akar beindulni. A vérnyomásom már az egekben volt... Tápkábelt más aljzatokbam is kipróbáltam, eredménytelenül. Dühömben magára hagytam a gépet. 45 perc után megint megpróbálom minden slot-ban ahogyan 45 perccel ezelőtt is tettem. Benyomom, és csodák csodájára elindult a gép.

Annyit vettem észre, hogy amikor egyszer visszadugtam a tápkábelt, akkor a táp nagyon zúgott, amikor éppen érintkezett a fémmel a táp.

Fogalmam sincs mi lehet a baja. Valakinek valami ötlet? Tipp?

Chieftec CTG 550W

Asrock B85M PRO4

2X4GB KINGMAX 1600 Mhz DDR3 RAM

R9 270X VAPOR-X kártya

I5 4440 proci.

M-Tech AS08A BK-BLUE

2015. júl. 8. 16:23
 1/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem te is kaptad azt a tapot "okosban" egy sikatorban? (csak mert multkor volt egy ctg-500 as kerdezo... meg ott is 270 vagy x volt)

a masik hogy foldelt biztosan a lakas villanyhalozatam es minden egyeb is foldeltnugye?

ujabb masik hogy ezt csak szerviz tudna megnezni hogy tap adta be a kulcsot vagy alaplapod, vagy akarmi mas... mindent egyesevel vegigneznenek de nekik nan mindenuk, te meg leget igy hazavagod

most minden ramal jol megy?

egyaltalan most mar "jol megy" elviekben?

2015. júl. 8. 20:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Jelenleg videokártya nélkül és egy rammal megy. Ha én most beletenném a kártyát vagy a RAM-ot be sem indulna, vagy ha igen akkor a szokásos módon újraindulgatna vagy fekete-képernyő várna, és utána már a RENDES a mostani RAM-mal sem menne, csak sok sok próbálkozás után.
2015. júl. 8. 20:30
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#2 akkor ezt probaltad biztos leis irtad de anyi info ez...

hardverhiba nem olyan dolog ami megoldhato semmi nelkul, ha nincs otthon "pc barkacs" szett akor hiaba ertenel profimodon gepekhez akkor is tehetetlen vagy, mintha az orvos pusztakezel akarna szivmutesbe fogni, ez lehetetlen...

2015. júl. 8. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja és az előlapi ventilátor sem világít valami nagyon. Világít de nem annyira mint a "pattanás" előtt. A HDD töltési LED-je is csak pislákol, ha tölt szó zerint csak pislákol. És igen, nincs másik "gépem" ami donorként szolgálhatna
2015. júl. 8. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!