Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy készüljek az őszi emelt...

Hogy készüljek az őszi emelt programozásra(érettségi)?

Figyelt kérdés
Már megcsináltam visszamenőleg 2010-ig az összes feladatot, de úgy érzem,hogy kevés, mit gyakorolnátok még? a bejutásom a cél egyetemre,mérnöki infó
2021. júl. 4. 08:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tűzz ki magad elé különböző célokat, és azokat teljesítsd! Célok alatt itt különféle programok megírására gondolok. Nem is feltétlenül szükséges, hogy csak érettségi-stílusú programok legyenek, a lényeg, hogy algoritmizálj.
2021. júl. 4. 08:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyi elég az érettségire.

Esetleg kóstolj bele az informatika ismeretek érettségi feladatokba , ott van grafikus felület is(illetve van hálózat, az hasznos lehet).

A többit meg úgy is az egyetemen, azon a szakon úgy is több gondot fog okozni a matek valószínűleg, illetve a különböző fizika tantárgyak.

Önszorgalomból meg mint írta az 1-es lehet csinálni programokat, abban a témában ami érdekel.

2021. júl. 4. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megcsináltad visszamenőleg az érettségi feladatokat és nem okoztak nehézséget, ne aggódj. Én már pár éve túl vagyok az emelt infón, kiráztam a programozás részét a kisujjamból, nem volt nehéz. Viszont ha már megcsináltad a régieket, talán találj ki magadtól programokat, szkripteket és próbáld megvalósítani, sokat javít a problémamegoldó képességeden, ami a programozói képesség alapja.
2021. júl. 4. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a tételeket online letöltöttem és pár nap alatt tanultam meg. Összesen 1 pontot vontak le, így arra nem feltétlenűl kell.

Excel, Access feladatoknál csak a begyakorlás számít, mert szinte ugyan azt kérdezik mindig és ha minden típus feladatot megcsináltál, akkor nem tudnak olyat mondani, ami eltántorítana. Szóval nagyon könnyű elkönyvelni a max pontot ebből is.

A PPT, Word és ki tudja mi volt még egy vicc, azt konkrétan 0 készüléssel meglehet írni tökéletesen, de azért 1-2-t csinálj meg.

A HTML-es feladatok is rettenetesen könnyűek. Esetleg még erre készülj egy kicsit, nem mert nehéz de jó értem a HTML, CSS-t alap szinten.

Leginkább a programozási részre kell készülni, de hogy őszinte legyek ott is csak meg kell tanulnod a nyelv adta legkönnyebb módjait a rendezésnek, adatok eltárolásának stb...

Majd érettségin akár egymás után ömlesztve undorítóan is leírhatsz mindent, de ha működik akkor is max pontot kapsz ha jól emlékszem.

2021. júl. 4. 19:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Na látjátok ez a korrekt hozzáállás. Nem az utolsó este kezd el itt sírni, meg magyarázni hogy milyen rohadt sok múlik rajta, segítsen valaki, hanem hosszú hónapokkal előtte megtette amit lehet, de szeretne többet. Felüdülés ezt látni, sok sikert majd az érettségin, addig is néha-néha gyakorolgass ahogy írták fent, de egészen biztos vagyok benne hogy menni fog.
2021. júl. 5. 13:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a biztatast :) nagyon izgulok :) most en hulye csak kozepeztem belole,ugy voltam vele eleg nekem az erettsegi... kozep infom 93%lett :)
2021. júl. 5. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!