Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Csak(!) programozásra megéri...

Csak(!) programozásra megéri venni egy macbook-ot?

Figyelt kérdés

Van ugyan egy erős gamer gépem, de Windows-on annyira körülményes programozni, hogy néha rendesen idegel, hogy ezt-azt nem találok (részben az is lehet gond, hogy nagyon belaktam a rendszert cuccokkal), ezért gondoltam egy macbookra pluszban, ami csak erre a célra lenne. A gép meg marad csak játékra, tesztelésre.

De vajon megérné, vagy maradjak a jelenlegi felállásnál? 🤔

2020. nov. 6. 20:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
79%

Inkább tedd rendbe a jelenlegi gépet.

Esetleg dual BOOT a programozáshoz.

2020. nov. 6. 20:39
 2/25 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem egyáltalán nem éri meg macbookot venni. Windowson egyáltalán nem körülményes programozni, nem tudom, hogy miért gondolod ezt. Ha a unix jellegű oprendszereket kedveled jobban, tegyél fel egy Linuxot a Windows mellé, ha van helyed. Az nem kerül semmibe.
2020. nov. 6. 20:41
 3/25 anonim ***** válasza:
97%
Mi a körülményes benne?
2020. nov. 6. 20:45
 4/25 anonim ***** válasza:
98%

Inkább Linux rendszer.

MacBook akkor kell ha iPhone -ra akarsz alkalmazást fejleszteni.

Ott eléggé márkához zárja a fejlesztőket, és csak körülményesen kerülhető meg több - kevesebb sikerrel.

2020. nov. 6. 20:48
 5/25 anonim ***** válasza:
97%
Egyik rendszeren se könnyebb programozni, mint windowson, csak másféle problémákkal kell megküzdeni.
2020. nov. 6. 21:07
 6/25 anonim ***** válasza:
66%

Ismétlem (de nem elégszer), ha valami normális dolgot akartok csinálni, akkor semmi esetre se vegyetek Apple-termékeket, egy nagy átb@sz.ás az egész. Azoknak az embereknek találták ki, akik felsőbbrendűnek akarják érezni magukat, különlegesebbnek a többi embertől. Röviden ezt nevezik sznobizmusnak!

Tudom erre mindig ugrik pár MacFanBoy, mint pulyka a zöld-takonyra, de ez ha fáj is, így van.

Írom mindezt egy iMac-ről, amin van MagicKeyboard meg MagicMouse is. Nos a billentyűzet 37 000 Ft és szó szerint szarra sem jó, alapvető jeleket nem találsz meg rajta (csak iszonyat bonyolúltan), van, amit mind a mai napig nem találok... :-) Ezzel programozni b@sz.átok meg, maga a pokol! :-)

Hogy, akkor miért van nekem is, PONT azért, hogy hitelesen tudjak róla véleményt alkotni. Nos engem az nem befolyásol, hogy valami iszonyat drága én ezért nem tartok valamit eszméletlen jónak!!!

Ez a gép azoknak jó, akik nem értenek a számítógéphez, de nem is akarnak. Elég nekik, ha tudnak internetezni, meg levelet írni (de mint említettem ezzel a Magic-billentyűzettel tragédia, akár egy szöveget is szerkeszteni).

Jelenleg rákötöttem egy 2-3000Ft-os USB-s billentyűzetet, amiből ha jól számolom a MagicKeyboard árából tudnánk venni 12-tőt??? :-)

Internetezésen kívül még jó rajta videót nézni, meg zenét hallgatni.

Van ez az Xcode elnevezésű fejlesztő környezet és kb ennyi. Jaaa persze rá lehet tenni sokminden mást is, de a legtöbb esetben mindig valamit trükközni kell.

A legnagyobb poén az egészben, hogy második rendszerként rá lehet telepíteni Windows-t is a Bootcamp segítségével. Jelenleg is Windows alól írok a 2-3000 Ft-os billentyűzettel... :-)

...és hogy az Apple sokkal tovább támogatja a gépeit, márami a szoftvereket illeti, nos nem mondanám. Szintén kis trükkökkel időről-időre kizárja az egyes géptípusokat a következő operációs rendszerük támogatása alól. Pl. ha nem képes a videókártyád a Metal Platform-ra, akkor nem telepíthetsz rá Mojave, Catalina rendszert sem, de a Big Sur-ról még nem is beszéltem... :-)

Ez az egész egy nagy parasztvakítás!

Egyedül talán a MagicMouse-ban látok valami fantáziát, de szerintem az sem ér minimum 20 000 Ft-ot... :-)

Az Apple termékek egyáltalán nem idő és értékállóak, csak azért hiszi ezt a sok agyas, mert amiért qrvasokat fizetnek, azt értékesebbnek gondolják.

2020. nov. 6. 21:55
 7/25 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem belőled hiányzik a motiváció. Elvégre van egy erős géped. A programozási környezet kialakítása next-i agree-next-finish nehézségi szintű. Mégsem sikerül neked. Ha ennyi sem megy, akkor:

1) Neked a Commodore 128 a legjobb. Bekapcsolod, és már előtted van a BASIC interpreter.

2) Talán nem is vagy való programozónak.

2020. nov. 6. 22:56
 8/25 A kérdező kommentje:

Okééh, akkor ezek szerint nem éri meg a macbook, teljes mértékben elfogadom. Ugyanakkor nincs bajom az Apple termékekkel, számomra az iPhone jobban bevált, mint androidos társai, de nem mondom, hogy az utóbbi sz@r lenne.

Rendbe pakolom a gépem akkor, és maradok ennél.

#7 Egyébként nem, a motiváció semmiképp sem hiányzik. Évek óta hobbi szinten magamtól tanulgatok program nyelveket, pedig akkoriban még asztalos szakra jártam, most kezdtem el iskolában is ezt tanulni, csak hát igen.. előnnyel.

Mindenesetre, minden választ nagyon szépen köszönök! ;)

2020. nov. 6. 23:11
 9/25 zozo256 ***** válasza:
45%
Jó az a windows szerintem. Én nem értem a linux meg a mac körüli nagy hype-ot. Én jóideje windows-on programozok, még sose éreztem a hátrányát, a linux sztem tök gagyi :D Valamiért mégis a windows van elterjedve a világon legjobban.
2020. nov. 6. 23:52
 10/25 anonim ***** válasza:
89%
Azt a pénzt, amit arra a gépre kiadnál, költsd egy jó magántanárra.
2020. nov. 7. 01:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!