Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Verembe vagy kupacba érdemeseb...

Verembe vagy kupacba érdemesebb allokálni az igen/nem értékeimet?

Figyelt kérdés

#logika #kupac #búlen
2021. máj. 25. 19:41
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
20-as: az a kérdés, hogy melyik hová éri meg. Tisztában vagyok azzal, hogy mikor hova kerülnek. De mivel lesz nekem jobb, hogy verembe rakom kupac helyett a búlent, "zombi"? Szövegértés...??
2021. máj. 25. 21:25
 22/30 anonim ***** válasza:
50%
A professzorom mindent halomba tesz, tehát gondolom, hogy az a jó. (java)
2021. máj. 25. 21:27
 23/30 anonim ***** válasza:
0%
Írd le nekem most kedves kérdező, hogyan rakod a kupacra a "búúúúlen"-t
2021. máj. 25. 21:27
 24/30 A kérdező kommentje:

23-as:

bool* bulen = new bool(true);

2021. máj. 25. 21:29
 25/30 anonim ***** válasza:
33%

"De hát a bool 1 byte-ot foglal, nem egy bitet. Vagy a kupacon más tárolási-konvenciók lennének?"

A bool egy biten fér el, mivel az értékkészlete nulla vagy egy. Ez meg egy biten ábrázolható.

A PC-n azonban egy bithez költséges hozzáférni, így a bithez legközelebb eső tárolási egységet, a byte-ot alkalmazzák boolean tipusok tárolására.

De ha sebességkritikus alkalmazást ír valaki mondjuk 32 bites rendszerre, akkor jobb ha saját tipust hoz létre, ami a gépi szóval megegyezik, mert az a leggyorsabb, ugyanis a byte értékéhez egy 32 bites rendszeren költségesebb hozzáférni mint a gépi szóhosszal egyező integer értékéhez.

Ha a sebesség nem fontos, és memória is kevés áll rendelkezésre, mondjuk egy 8 bites rendszeren, akkor kap értelmet az, hogy egy byte-ba nyolc boolean értéket bepakol az ember. Mert ha az alkalmazás igényel mondjuk 80 boolean változót, akkor ahhoz 80 byte helyett elég 10 is. Spóroltunk 70 byte-ot, ami sokszor életmentő lehet.

2021. máj. 25. 21:33
 26/30 anonim ***** válasza:
Nekem erre hibát ír... Lazarus-fejlesztői környezetben futtatom.
2021. máj. 25. 21:33
 27/30 A kérdező kommentje:
25-ös: Ezt értem, meg én is így látom. Csak ugye magának az igen/nem-nek ha ragaszkodsz a nyelvben lévő típushoz és nem ábrázolod külön egy byte-ban, akkor egy búlen 1 byte-ot foglal. De értem mit mondasz.
2021. máj. 25. 21:36
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm kérdező:

"bool* bulen = new bool(true);"

Akkor mit látunk itt:

Létrehozol egy pointert. Ez 4 vagy 8 bájt.

És létrehozol egy osztálypéldányt, ami szintén több bájt.

Ez egy tucat bájt azért, hogy heapen tárolj, és ezen felül így felelősséged lett felszabadítani a memóriát, figyelned kell, hogy a pointer mindig valid legyen (felszabadítás után ne legyen elérhető), és ezen felül plusz költség hogy a pointert minden használatkor dereferálni kell (bejárni).

Ha ezután megmondod, hogy miért jobb neked a heap-en, visszaadom a diplomámat, és felmondok a munkahelyemen.

2021. máj. 25. 21:37
 29/30 A kérdező kommentje:

28-as: Kezdjük ott, hogy eleve fogalmam sem volt ilyesmiről, pont ezért tettem fel a kérdést. Egy szóval sem állítottam eddig, hogy a kupacra jobb rakni - de lehet csak a demencia ütött be már megint :/

Szóval igazából azért volt kétséges nekem ez az egész, mert a BME-n a professzorom mindig a kupacba allokál mindent, meg a metódushasználattal sem vagyok túlságosan tisztában, mert a fő-be sűríti szóköz nélkül.

2021. máj. 25. 21:42
 30/30 anonim ***** válasza:

Megnevezed azt a professzort? :D

Mondjuk szerintem sejtem ki az...

Oda jártam én is, kiváncsi vagyok, meg a kontextusra is.

Amúgy nem "haragszom" rád, csak volt pár kérdés-válasz itt közted és mások között, ami alapból felhúzott.

2021. máj. 25. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!